studentie.ro  » postuniversitar » burse nationale » CARTA STUDENTULUI ERASMUS

CARTA STUDENTULUI ERASMUS

Publicat: 25 Aug 2006 | Vizualizari: 1646

Statutul de student Erasmus se aplica tuturor studentilor care ndeplinesc criteriile Erasmus de eligibilitate si care au fost selectati de catre universitatea lor de origine pentru o mobilitate de studii la o universitate partenera din Europa. Ambele universitati trebuie sa aiba Carta universitara Erasmus aprobata de Comisia Europeana.
n calitate de student Erasmus ai dreptul ca:
- Universitatea de origine si universitatea primitoare sa semneze cu tine un Contract de studii (Learning Agreement) nainte de nceperea mobilitatii. Acest contract are rolul de a stabili detaliile programului tau de studii n strainatate, inclusiv numarul de credite pe care urmeaza sa l obtii.
- Sa primesti o situatie scolara (transcript of records) la sfrsitul perioadei tale de studiu, semnata de un reprezentant autorizat al universitatii primitoare. Acest document va contine notele (calificativele) si numarul de credite pe care le-ai obtinut.
- Universitatea de origine sa recunoasca si sa echivaleze n ntregime numarul de credite pe care l-ai obtinut n strainatate, n conformitate cu contractul de studii.
- Sa nu platesti taxe catre universitatea primitoare pe ntreg parcursul perioadei tale de studiu fie ele taxe de scolarizare sau de nmatriculare, de examinare, de folosire a laboratoarelor sau bibliotecilor, pe perioada stagiului ERASMUS.
- Bursele sau orice alte forme de sprijin financiar de care beneficiezi n Romnia sa ti fie acordate integral pe ntreaga perioada a studiilor tale n strainatate (cu mentiunea ca eventualul statut de student cu taxa la Universitatea de origine se pastreaza pe durata moblitatii).
n calitate de student Erasmus ai obligatia:
- Sa respecti prevederile contractului financiar Erasmus ncheiat cu Universitatea de origine.
- Sa te asiguri ca orice schimbare intervenita n contractul de studii este imediat aprobata n scris att de Universitatea de origine ct si de universitatea primitoare.
- Sa petreci la universitatea primitoare ntreaga perioada de studiu, conform acordului prealabil cu Universitatea de origine, sa te prezinti la examene sau alte forme de evaluare si sa respecti regulile si regulamentele interne ale institutiei gazda.
- Sa redactezi un raport de activitate cu privire la mobilitatea ta de studii Erasmus dupa ncheierea acesteia.
Daca ai o problema:
- Identifica problema cu precizie si consulta-ti drepturile si obligatiile.
- Contacteaza coordonatorul SOCRATES/ERASMUS al facultatii tale si urmeaza procedurile stabilite n Universitatea de origine.
Daca nu esti multumit, contacteaza coordonatorul SOCRATES/ERASMUS al Universitatii si, n ultima instanta, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare n Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (agentie@socrates.ro)

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-13 00:00:00