Cum va pregatiti pentru selectie?
1/16452
calendar_month 28 Apr 2010, 00:00
Hamburg sau Padova? Nu e neaparat necesar sa va faceti o idee imuabila despre destinatia dv. La urma urmei, aveti si contracandidati. Dar, la selectie, e nevoie sa stiti care sunt destinatiile posibile, ce ati putea studia acolo, cam cat ar costa fiecare optiune, in ce perioada se va desfasura deplasarea, si cum ati putea face rost de banii necesari pentru a completa subventia ERASMUS.

Cu alte cuvinte, la selectie e nevoie sa aveti un proiect de mobilitate, in care exista doua componente esentiale, calendarul si bugetul.

Selectia pentru mobilitati ERASMUS are loc in luna martie (pentru stagii incepand cu anul academic urmator), la nivelul facultatilor, conform criteriilor de eligibilitate si de selectie comunicate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si criteriilor proprii fiecarei facultati.

Criterii de eligibilitate: sa fie cetatean roman sau cetateanul altei tari, inregistrat la cursuri regulate (la zi) la UB, care are un permis de reziden?a temporara sau permanenta, eliberat de autorita?ile romane competente; calitate de student/masterand/doctorand al Universitatii din Bucuresti, absolvirea primului an de studii, cunoasterea unei limbi straine.

Criterii generale de selectie: rezultate academice bune in anul universitar anterior, pregatirea unui CV si a unei scrisori de intentie.

Trebuie retinut faptul ca un student nu poate fi selectat pentru o mobilitate ERASMUS decat o singura data (cu sau fara grant) , pe durata maxima a unui an academic.