studentie.ro  » postuniversitar » burse nationale » Cum va veti finanta sederea la studii in strainatate?

Cum va veti finanta sederea la studii in strainatate?

Publicat: 28 Apr 2010 | Vizualizari: 9619

Este o intrebare la care trebuie sa raspundeti inainte de a va prezenta la selectia pentru mobilitatile ERASMUS. Este greu sa dam cifre ca reper al nivelului de cheltuieli in diferite tari si la diferite universitati, deoarece situatiile pot varia foarte mult de la un caz la altul.


Unele universitati sunt dispuse sa le asigure studentilor romani cazarea in familie sau intr-un camin studentesc la un pret modic, pe cind altele, uneori din aceeasi tara, nu se intereseaza de loc de aceasta chestiune. Transportul poate fi relativ ieftin pina la Bruxelles (330-360 USD), dar poate costa dublu pina la Belfast.


Transportul reprezinta o componenta importanta in cazul unei sederi de 3 luni (minimul in programul ERASMUS), dar ponderea lui scade mult in bugetul unui sejur de 9-10 luni. In general, pentru mancare trebuie prevazut in buget echivalentul a circa 200 de dolari pe luna. In fine, nu uitati rata de schimb euro-dolar, care poate varia si ea din momentul selectiei pana in acela al plecarii.


In momentul selectiei trebuie sa aveti o schita de buget din care sa rezulte volumul aproximativ al finantarii necesare pentru durata studiilor pe care le aveti in vedere.


Este important de mentionat ca studentii ERASMUS care beneficiaza de burse in Romania vor continua sa primeasca bursele la valoarea lor integrala si pentru perioada studiilor in strainatate.


In cazul intarzierii trimiterii sumei contractate de la Bruxelles, Universitatea din Bucuresti va va acorda un imprumut ca sa puteti realiza totusi deplasarea la termenele proiectate. Nu blamati Universitatea daca mijloacele nu-i permit ca va avanseze chiar sumele de care aveti nevoie. Ea va ofera un imprumut fara dobinda. Luati in calculele dv. si aceasta posibilitate a intarzierii sumelor alocate Universitatii prin contractul institutional.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-15 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00