Preselectie burse Erasmus la sfarsitul lunii mai
1/16699
calendar_month 19 Mai 2010, 00:00
La data de 26 mai 2010 va avea loc preselectia studentilor U.S.A.M.V. Bucuresti care vor beneficia de granturile oferite prin programul LLP (Erasmus/Socrates).

Mobilitatile sunt prevazute pentru anul universitar 2010-2011 si se refera la deplasari de studii de cel putin 3 luni si cel mult un an academic.

Destinatiile scoase la concurs sunt urmatoarele: Italia Universita` di Bologna ciclu universitar 2 locuri Italia Universita degli Studi di Perugia ciclu universitar 4 si doctorat 2 locuri Austria Veterinaer- medizinische Universitaet Wien ciclu universitar 2 locuri.

Candidatii trebuie sa aiba in vedere ca ajutorul de bursa este de 300 Euro/luna (limita obligatorie), iar costul lunar in tarile de destinatie se cifreaza la aproximativ 500 Euro/luna, ceea ce necesita sustinere financiara din alte surse: familie, fonduri proprii, sponsorizari etc.

Pentru a participa la selectie, candidatii trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

- scrisoare de intentie

- CV

- o recomandare de la un cadru didactic

- situatia matricola a anilor de studiu incheiati

- declaratie pe propria raspundere ca nu au mai beneficiat de un grant Erasmus

Selectia candidatilor va consta in sustinerea unui test de limba - retroversiune din limba romana in limba tarii de destinatie si din limba tarii de destinatie in limba romana.

Cei care doresc sa participe la selectie sunt invitati in data de 26 mai 2010, orele 11.00 sa se prezinte la Sala de Senat a USAMV (etaj 1, corp A), unde va loc intalnirea cu toti candidatii.