PROGRAMUL DE BURSE 'INVENTEAZA-TI VIITORUL'

calendar_month 21 Ian 2008, 00:00
Prin acest program, FUNDATIA DINU PATRICIU acorda simultan si pe durata intregului an scolar (9 luni):
a 5000 de burse in valoare de 200 lei pe luna fiecare pentru elevii de liceu si
a 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna fiecare pentru studenti
cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice.
Modul de atribuire a burselor si reconfirmarea lor in timp se bazeaza pe capacitatea tinerilor de a-si dovedi vointa de a investi educational in propriile lor persoane, in pofida unor conditii sociale ce le sunt defavorabile.
Solicitantii burselor programului Inventeaza-ti viitorul! trebuie sa fie cetateni romani, inmatriculati in anul scolar/universitar curent ca elevi in clasele VIII-XI/XII, la cursurile de zi, in scolile si liceele din reteaua educatiei nationale sau ca studenti in ciclul de licenta in reteaua de universitati romanesti si trebuie sa indeplineasca simultan doua conditii:
1. sa aiba rezultate scolare bune, adica o medie a ultimilor 2 ani de studii cel putin egala cu 8,00 si
2. sa aiba o situatie sociala modesta, respectiv sa provina din familii cu o medie a venitului lunar pe membru de familie in ultimele trei luni inferior pragului de 400 RON pe luna.
Programul Inventeaza-ti viitorul! este destinat studentilor si acelor elevi care intentioneaza sa dobandeasca o formatie preuniversitara completa (clasele IX-XII/XIII). Prin urmare, nu sunt eligibili elevii de clasa a VIII-a care nu intentioneaza sau nu reusesc sa-si continue studiile in licee.
PROCEDURI DE ATRIBUIRE A BURSELOR
Atribuirea burselor acordate de FUNDATIA DINU PATRICIU prin programul Inventeaza-ti viitorul! urmeaza etapele urmatoare:
a) Depunerea formularelor de solicitare a bursei
In perioada 15 decembrie 2007 a 31 martie 2008, elevii din clasele VIII-XI/XII si studentii din ciclul de licenta care se considera eligibili potrivit criteriilor de performanta si situatiei sociale precizate, completeaza si depun formularul de solicitare a bursei.
Formularul de solicitare a bursei este disponibil la orice benzinarie din reteaua Rompetrol sau parteneri Rompetrol (de la 1 ianuarie 2008), se distribuie impreuna cu ziarul Adevarul (de la 1 ianuarie 2008)
Solicitantii sunt rugati sa completeze cu grija rubricile formularului folosind litere majuscule (o litera in fiecare celula) sau marcand cu x optiunea corecta la intrebarile cu posibilitati multiple de raspuns.
Elevii aflati in prezent in clasa a VIII-a solicita bursa pe baza intentiei lor de a dobandi o formatie liceala completa. Ei sunt invitati sa furnizeze informatii privind scoala la care sunt inscrisi si rezultatele scolare obtinute in anii de gimnaziu deja parcursi (clasele V-VII).
Elevii aflati in clasa a IX-a vor preciza coordonatele liceului la care sunt inscrisi, precum si rezultatele scolare obtinute in ultimii ani de gimnaziu (clasele VI-VIII).
Elevii aflati in clasele a X si a XI-a vor preciza coordonatele liceului la care sunt inscrisi, precum si rezultatele scolare obtinute in anii de gimnaziu si in cei de liceu deja parcursi.
Studentii aflati in ciclul de licenta vor preciza coordonatele Universitatii si ale Facultatii la care sunt inscrisi, precum si rezultatele scolare obtinute in anii anteriori.
La rubricile referitoare la venitul pe membru de familie in ultimele trei luni care preced depunerea formularului de candidatura, solicitantii bursei sunt invitati sa imparta suma veniturilor parintilor in fiecare din cele trei luni precedente depunerii la numarul membrilor familiei (parinti si copii aflati in intretinerea acestora).
Solicitantii sunt rugati sa anexeze formularului urmatoarele documente:
a copie a certificatului de nastere/cartii de identitate a solicitantului bursei;
a adeverinta eliberata de institutia de invatamant (scoala, liceu, facultate) in care este inscris solicitantul, care sa precizeze clasa/anul de studii in care acesta este inscris;
a documente de scolaritate care sa probeze informatiile precizate pe formular:
a documente care sa probeze venitul parintilor sau a sustinatorilor legali pe ultimile 3 luni
a in cazul in care unul din parinti/parintii sunt salariati: adeverinte de salariu care sa precizeze cuantumul salariului net pentru ultimele trei luni ce preced depunerea dosarului;
a in cazul in care unul din parinti/parintii sunt someri: adeverinte de ajutor de somaj pentru ultimele trei luni ce preced depunerea dosarului;
a in cazul in care unul din parinti/parintii sunt pensionari: taloane de pensie pentru ultimele trei luni ce preced depunerea dosarului;
a declaratie pe onoare semnata de parinti/reprezentatul legal sau de elevul/studentul major care precizeaza existenta/inexistenta unor venituri suplimentare.
- elevii de clasa a VIII-a vor anexa adeverinte de studii eliberate de scoala la care sunt inscrisi atestand rezultatele obtinute in clasele a VI-a si a VII-a;
- elevii clasei a IX-a, vor anexa o copie a foii matricole din gimnaziu;
- elevii clasei a X-a vor anexa o copie dupa foaia matricola din gimnaziu si o adeverinta eliberata de liceul la care sunt inscrisi atestand rezultatele obtinute in clasa a IX-a;
- elevii clasei a XI-a vor anexa adeverinte referitoare la primii doi ani de liceu;
- studentii anului I vor anexa o copie a foii matricole a anilor de liceu;
- studentii anului II vor anexa o copie a foii matricole a anilor de liceu, precum si adeverinte eliberate de facultatea la care sunt inscrisi atestand rezultatele obtinute in anul I.
- studentii anului III (in cazul in care acesta nu este an terminal) vor anexa adeverinte eliberate de facultatea la care sunt inscrisi atestand rezultatele obtinute in primii doi ani de facultate.
NOTA: Solicitantii care, in momentul depunerii cererii de bursa, sunt elevi in clasa a VIII-a nu trebuie sa depuna dovezi ale admiterii lor la liceu intrucat acceptarea lor in invatamantul liceal va fi vizibila pe pagina de internet a Ministerului Educatiei. In cazul in care Ministerul Educatiei va decide schimbarea procedurii de admitere la liceu, FUNDATIA DINU PATRICIU isi rezerva dreptul de a solicita elevilor dovezi ale admiterii lor la liceu.
Alte documente:
a daca este cazul, copie dupa certificatul de divort sau copie dupa certificatul de deces al parintelui;
a daca este cazul, documente care sa ateste calitatea de reprezentant legal al persoanei care raspunde pentru solicitant;
a daca este cazul, adeverinta de la centrul de plasament sau centru de zi pentru copii orfani;
De asemenea, solicitantii sunt rugati sa anexeze formularului o foaie libera in care sa prezinte cu sinceritate in cateva paragrafe scrise de mana intr-un mod cat mai lizibil planurile si sperantele lor de viitor precum si modul in care cred ca aceasta bursa i-ar putea ajuta sa le implineasca. Constienta ca personalitatea celor carora li se adreseaza nu poate fi rezumata in cateva rubrici de formular, FUNDATIA DINU PATRICIU doreste astfel sa aiba un minim contact cat mai direct posibil cu potentialii beneficiari ai programului sau Inventeaza-ti viitorul!, sa-i cunoasca ca persoane, diferite prin visele, aspiratiile si dorintele lor de implinire viitoare.
Informatiile furnizate de catre solicitanti sunt acceptate de FUNDATIA DINU PATRICIU potrivit principiului onestitatii si al increderii reciproce, asa cum o arata semnatura solicitantilor pe formular.
Semnand formularul si completand dosarul, solicitantii isi exprima acordul ca FUNDATIA DINU PATRICIU sa foloseasca aceste informatii in vederea evaluarii pentru acordarea unei burse in programul Inventeaza-ti viitorul!.
Pentru orice lamurire suplimentara, nu ezitati sa va adresati reprezentantilor FUNDATIEI DINU PATRICIU la numarul 0800 080 400 , intre orele 9.00 si 18.00 sau pe adresa de e-mail inventeaza-ti.viitorul@fundatiadinupatriciu.ro.
Solicitarile ce contin informatii dovedite inexacte vor fi descalificate.
Dosarele de solicitare trebuie transmise prin posta FUNDATIEI DINU PATRICIU: Calea Victoriei 222, cod postal 010099, sector 1 Bucuresti, cu confirmare de primire, pana la data de 31 martie 2008 (data inscrisa pe stampila postei). Solicitarile trimise dupa aceasta data nu sunt luate in considerare. Candidatii primesc confirmarea primirii dosarului de catre FUNDATIA DINU PATRICIU prin e-mail sau posta, la adresa precizata pe formular.
b) Evaluarea
In perioada 1 aprilie a 15 iulie 2008, solicitarile de bursa transmise FUNDATIEI DINU PATRICIU vor fi analizate de un juriu independent, care va evalua cererile de bursa potrivit criteriilor de performanta si venit precizate la inceput.
FUNDATIA DINU PATRICIU isi rezerva dreptul de a folosi datele de contact personale (parinti/sustinatori legali) sau institutionale (scoala/liceu/facultate) pentru a clarifica eventuale nelamuriri ce se pot aparea in unele formulare.
Rezultatele finale ale competitiei vor fi aduse la cunostinta solicitantilor pe site-ul programului si prin presa la data de 18 iulie 2008.
Odata comunicate rezultatele finale, FUNDATIA DINU PATRICIU va demara procedurile necesare pentru ca fiecare dintre cei 5000 de elevi si cei 500 de studenti bursieri selectati sa poata intra in posesia bursei lunare.
Noutati




