studentie.ro  » postuniversitar » doctorate » DOCTORATUL - TRECUT SI PREZENT

DOCTORATUL - TRECUT SI PREZENT

Publicat: 01 Sep 2008 | Vizualizari: 832

Doctoratul a evoluat in ultimii 17 ani. El nu mai este o simpla sustineere a ueni teze. Cu timpul, a devenit un program de studiu cu intalniri saptamanale si examene in fiecare semestru.
Doctoratul reprezinta cea mai inalta treapta a studiilor organizate de universitati. La ora actuala, el se afla in tranzitia de la studii postuniversitar la cel de studii universitare . Daca acum 17 ani, pentru a obtine titlul de doctor, nu trebuia decat sa parcurgi o perioada de 4 ani (timp in care sustineai cateva referate si examene anuale, la care se adauga redactarea tezei de doctorat), astazi doctoratul a devenit o industrie in sine.
In anul 1996 -imediat dupa intrarea in vigoare a Legii Invatamantului- au fost organizate, pentru prima data, in forma de invatamant la zi, studiile doctorale. Insa din anul 2003, doctoranzii au fost nevoiti sa sustina si examene semestriale. Ei primeau credite transferabile, ce figurau in foaia matricola proprie, dupa o structura asemanatoare licentei si masteratului.
Din cauza dorintei de adaptarea invatamantului romanesc la cel european, doctoratul a fost restrans de la patru la trei ani. Astfel el a devenit parte a studiilor universitare, prevazute in Declaratia de la Bologna (3 ani pentru licenta, 2 ani pentru masterat si 3 ani pentru doctorat).

Georgiana Stioiu - Editor studentie.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-28 00:00:00 - 2022-02-16 00:00:00