STUDII POST-UNIVERSITARE LA INSTITUTUL UNIVERSITAR EUROPEAN (IUE)
6/6939
calendar_month 22 Ian 2008, 00:00
Institutul Universitar European (IUE) propune un curs de studii de minimum doi ani destinat titularilor de diploma universitara care le permite prepararea doctoratului.

IUE desfasoara activitate de cercetare intr-o perspectiva europeana (cercetare fundamentala, cercetare comparata si cercetare comunitara).

- Programele de doctorat sunt oferite in urmatoarele departamente: Departamentul de istorie si civilizatie
- Departamentul de stiinte economice
- Departamentul de stiinte juridice
- Departamentul de stiinte politice si sociale

Studentii pot studia pe o perioada de la unu la trei ani. Trei ani pentru pregatirea doctoratului in cadrul Institutului; un an de studiu in drept comparat, european si international (L1.M.); sau, in cazuri exceptionale, unu sau doi ani de pregatire pentru doctorat in cadrul Institutului inaintea sustinerii tezei la universitatea de provenienta a studentului.

Candidatii trebuie sa cunoasca bine doua limbi oficiale ale Uniunii Europene. Ei trebuie sa propuna un proiect de teza care sa se incadreze in aria de cercetare acoperita de Institut. Indrumari pentru conceperea propunerii de cercetare pot fi gasite pe formularul de inscriere.

Termenul limita pentru depunerea formularelor de inscriere la programele post-universitare este 31 ianuarie, in fiecare an.

Contact:
European University Institute, Florence
European University Institute
Badia Fiesolana
Via dei Roccettini 9
ITALY
I-50016 San Domenico di Fiesol
Tel: +39-055-4685-1
Fax: +39-055-4685-298