CONDITII DE ADMITERE LA UNIVERSITATEA DE VEST 'VASILE GOLDIS' ARAD
3/3913
calendar_month 09 Aug 2007, 00:00
In Universitatea de Vest `Vasile Goldis` din Arad, studiile de masterat se organizeaza pe doua, trei sau patru semestre, in scopul formarii de competente profesionale in domenii de specializare prioritare cerintelor pietei muncii.

Studiile de masterat pot fi urmate de absolventii cu diploma de licenta sau echivalenta acesteia.


La inscrierea candidatilor, dosarul personal va cuprinde:

- fisa de inscriere;

- diploma de studii superioare, in original sau copie legalizata;

- diploma de bacalaureat in copie legalizata;

- foaia matricola, copie legalizata;

- certificatul de nastere in copie legalizata;

- adeverinta medicala;

- contractul de scolarizare cadru pentru intreaga perioada de scolarizare;

Promovarea fiecarui an de studiu este conditionata de realizarea a minimum 60 de credite aferente disciplinelor obligatorii si optionale din planul de invatamant al programului de master.

Durata unui semestru este de 14 saptamani, cu un numar mediu de 14 ore de activitati didactice pe saptamana. Activitatile didactice se pot desfasura fie in regim modular, cu parcurgerea integrala a unei discipline intr-o perioada compacta, fie in regim de esalonare saptamanala a disciplinelor pe durata intregului semestru.

Examenele la disciplinele prevazute in planurile de invatamant se sustin, de regula, in sesiuni de examene distincte, respectiv una de iarna (ianuarie-februarie) si una de vara (iunie-iulie). in cazul programelor de master organizate in regim modular, examenele se pot sustine in cursul semestrelor, dupa parcurgerea fiecarei discipline.

Evaluarea cunostintelor cursantilor este prevazuta in programa analitica a fiecarei discipline si poate fi sub forma de examen, verificare pe parcurs si colocviu. Notarea raspunsurilor cursantilor se face cu note de la 1 la 10, nota minima de promovare fiind 5.

Studiile de masterat se incheie prin sustinerea examenului de disertatie, a carui promovare conduce la acordarea Diplomei de Master. Cursantii vor formula cereri privitoare la tema disertatiei in decursul ultimului semestru de studii. Termenele de depunere a cererilor si listele tematice orientative se stabilesc de catre directorii programelor de master.

Elaborarea disertatiei se face sub indrumarea unui cadru didactic desemnat de catre directorul de program. Disertatia si sustinerea acesteia se apreciaza cu note acordate de catre fiecare membru al comisiei. Media minima necesara pentru promovare este 6.