MASTER IN STUDII ECONOMICE EUROPENE
4/4056
calendar_month 15 Aug 2007, 00:00
Programul de master “Studii Economice Europene”, organizat de Facultatea de Economie Generala, a fost introdus in oferta educationala a Academiei de Studii Economice din Bucuresti incepand cu anul de invatamant 2006-2007. Destinat pregatirii de specialisti in domeniul integrarii europene, masterul vizeaza familiarizarea cursantilor cu notiunile necesare obtinerii in activitatea profesionala de rezultate compatibile cu standardele internationale.

Desfasurat pe durata a trei semestre, programul de master se finalizeaza prin sustinerea unei lucrari de disertatie pe teme de studii economice europene. Planul de invatamant este compatibil cu programele europene in domeniu, iar toate disciplinele au durata de un semestru.

Ce vor putea studia masteranzii in Studii Europene? De la modelul european de integrare; Sistemul juridic al UE; Mecanisme de convergenta si coeziune; Impactul economic al extinderii Uniunii Europene; Societatea informationala si spatiul european; Fundamentarea si coordonarea politicilor economice in Uniunea Europeana; Cresterea economica in modelul european; Mediul concurential in Uniunea Europeana, pana la Firma in economia europeana; Disparitati si dezvoltare regionala in modelul european; Politicile comune ale Uniunii Europene; Uniunea Economica si Monetara si Instrumente de preaderare. Ei vor mai lua contact cu o serie de domenii precum Accesarea fondurilor europene; Strategiile europene pentru economia bazata pe cunoastere; Uniunea Europeana si sistemul global.

Colectivul profesoral are o inalta tinuta profesionala si academica si este coordonat de directorul de program, prof. Dinu Marin, care a publicat numeroase studii de referinta privind aspectele teoretice si practice ale contsructiei si extinderii UE.

Studentii vor mai beneficia de contributiile invitatilor, functionari ai unor organizatii nationale si internationale, politicieni, analisti si jurnalisti cu competente in acest domeniu.

In cee ce priveste examinarea, aceasta se preteaza la un examen pe baza studiilor de caz prezentate in cursuri, dar si pe baza de referat, avand ca scop primar incurajarea circulatiei ideilor, stimularea inovarii si a feed-back-ului din partea studentilor.

Admiterea se realizeaza prin evaluarea dosarului personal, avand in vedere media din timpul facultatii si media examenului de licenta. In vederea ocuparii locurilor la buget, se va sustine un test-grila.

Candidatii trebuie sa plateasca o taxa pentru inscriere este de 70 RON, si una de scolarizare, semestriala, de 1.200 RON, platibili in doua rate egale.