10.000 DE EURO PENTRU UN MBA ROMANO-CANADIAN
3/3926
calendar_month 09 Aug 2007, 00:00
Bucharest School of Management organizeaza anual Programul Master of Business Administration (MBA) romano-canadian in valoare de 10.000 de euro, platibili in cinci transe, esalonate pe doi ani. BSM este prima scoala romaneasca de afaceri si prima institutie din Romania care ofera acest program, in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Programul a luat fiinta in 1993, pe baza unui acord interguvernamental intre Romania si Canada, insa din 2007, organizatorii au adoptat o noua strategie, modificand structura si continutul ofertei educationale, propunand un singur program de MBA, intitulat "In-Action", cu o durata de doi ani.

In-Action este destinat antreprenorilor si managerilor din Romania cu experienta de afaceri de cel putin trei ani, dornici sa dezvolte cunostiinte, abilitati si competente de top management. Zilele in care au loc cursurile sunt miercuri si sambata, intreaga zi.

5 rate de achitare a taxei

Adriana Dutescu, Director al Bucharest School of Management si al programului de MBA romano - canadian, in parteneriat cu CreditLink acorda suport gratuit celor interesati sa urmeze cursurile acestui program si ii ajuta in gasirea unei solutii de finantare. Ratele pot fi calculate pana la 10 ani, cu suma de 150 de euro lunar.

Candidatul ideal

Experienta este esentiala. Cei care aplica pentru un astfel de MBA nu sunt tineri absolventi, ci manageri care au lucrat cel putin trei ani in domeniu, si stapanesc pe langa o serie de cunostinte practice si abilitatile necesare urmarii unui astfel de curs. Se mai cer bune abilitati de comunicare in limba engleza si aptitudini cantitative, verificate printr-un test de tip GMAT. Trebuie dovedita experienta acumulata, a realizarilor obtinute prin scrisori de recomandare din partea managerilor sau a partenerilor de afaceri. Absolventii programului MBA romano-canadian obtin o diploma romaneasca si un certificat din partea Scolii de Management a Universitatii din Ottawa.

Cursa de performanta

Procentul de promovabilitate este, in medie, de 85%, cei mai multi dintre absolventi activeaza in sectorul bancar, marketing, retail si IT. Mai mult de o treime din acestia ocupa o pozitie de conducere in cadrul unui departament sau al companiei, in timp ce 1/3 au absolvit studii economice. 20% au studii de inginerie, aproape 10% au studii de medicina si farmacie, iar 10% au studii juridice. Sansele de calificare pe o pozitie de varf din orice industrie sunt reale.