studentie.ro  »  Postuniversitar  »  MBA  »  CASTIGURI URIASE PENTRU ABSOLVENTII PROGRAMELOR DE MBA

CASTIGURI URIASE PENTRU ABSOLVENTII PROGRAMELOR DE MBA

5/50261
calendar_month 20 Mar 2009, 00:00
Absolventii programelor MBA si Executive MBA au parte de salarii mari. Astfel, conform statisticilor realizate, salariul mediu lunar net al absolventilor de astfel de programe de pe piata locala a fost de 2.650 de euro.
Statistica a fost realizata gratie a celor 200 de absolventi care au raspuns care este salariul pe care il primesc dupa absolvirea unor programe MBA. Acestia reprezinta 65% din numarul total de absolventi de anul trecut, cand peste 300 de manageri au absolvit programe de master de business pe piata locala.

Un absolvent de Executive MBA poate avea un salariu mediu de 3.000 de euro, in timp ce un absolvent de MBA ajunge sa castige, in medie, 2.275 de euro. Diferenta provine din faptul ca absolventii programelor de tip Executive au o experiementa mai mare de management si ocupa pozitii importante in cadrul marilor firme.
Unii dintre cei mai bine platiti sunt cei care au urmat programul de EMBA al WU Executive Academy Viena. Acestia primesc aproximativ 3.500 de euro. Pe locul doi se claseaza cei care au absolvit programul de MBA al The Open unviersity of Business School; acestia se pot lauda cu un salariu de 3.300 de euro, in timp ce absolventii EMBA Asebuss castiga 3.050 de euro net pe luna.
Georgiana Stioiu - editor
Studentie.ro