studentie.ro  » postuniversitar » mba » EMBA-UL VS MBA-UL

EMBA-UL VS MBA-UL

Publicat: 08 Sep 2008 | Vizualizari: 3493

Atat MBA-ul (Master of Business Administration), cat si EMBA-ul (Executive Master of Business Administration) sunt programe de excelenta in administrarea afacerilor. In timpul unui curs de Executive MBA, studentii analizeaza sute de cazuri reale ale unor firme din diferite domenii de activitate.
Spre deosebire de MBA, EMBA-ul pune accent pe experienta manageriala si pe metoda studiilor de caz, ele fiind abordate din perspectiva de top management. Astfel, in cadrul unui asemenea program, cursantii sunt directori generali, financiare, de vanzari sau de marketing - toti cei care coordoneaza echipe, gestioneaza resurse sau administreaza diverse proiecte.
Cursantii care urmeaza un program EMBA sunt ajutati de profesori special pregatiti in acest scop; ei aplica metode predare ce pun in valoare la maximum experienta manageriala a cursantilor.
De asemenea, o alta diferenta intre cele doua programe este ca programele Executive MBA se bazeaza pe interactivitatea dintre cursanti, dar si dintre acestia si profesori. In cadrul unui asemenea program, tinerii parcurg peste 100 de studii de caz ale unor firme reale din diferite domenii de activitate. Ele sunt obtinute prin licenta de Harvard Business School. Aceasta metoda de invatare ii familializeaza pe cursanti cu diferite modalitati de rezolvare a problemelor de management.
O alta bila alta pentru acest program o reprezinta organizarea unor perioade de studiu, denumite saptamani rezidentiale. Ele au loc in afara Bucurestiului.
In cadrul unui EMBA de la Asebuss, cadrele didactice sunt profesori americare; ei asigura pregatirea managerilor timp de patru saptamani, cate doua in fiecare an academic. De asemenea, primele trei saptamani rezidentiale au loc in Romania, iar ultima saptamana – intitulata Saptamana Rezidentiala Internationala - se desfasoara in Atlanta; ea presupune vizite la companii si prezentari ale oamenilor de afaceri din SUA.
O alta noutate pe care o aduce EMBA-ul de la Asebuss este colaborarea timp de opt luni dintre participantii EMBA ai Asebuss si Kennesaw State University, Atlanta - Georgia, USA, in cadrul Proiectului International. Astfel, prin cursurile propuse de de Asebuss, in cadrul unui EMBA, cursantii cunosc atat latura teoretica a managementului cat si cea teoretica.
Executive MBA-ul este creat pentru persoanele cu functii de conducere.El aduce un alt avantaj: valoarea relatiilor ce se stabilesc in cursul programului (networking).
Nu orice insa poate urma cursurile programului Executive MBA. EL este destinat managerilor maturi, care au media de varsta intre 33 si 35 de ani; si experienta manageriala trebuie sa fie relevanta (minimum 3 ani).
Dintre cei care urmeaza cursurile unui Executive MBA sunt in mare parte economisti sau ingineri. Pretul unui astfel de programe este intre 5.000 si 35.000 de euro. Cu toate acestea peste 3.000 de programe MBA se desfasoara la nivel international, in timp ce EMBA-uri sunt doar 1.000.

Georgiana Stioiu - Editor studentie.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-18 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00