studentie.ro  » postuniversitar » mba » MBA-URILE DIN TARA - LA MARE CAUTARE

MBA-URILE DIN TARA - LA MARE CAUTARE

Publicat: 17 Sep 2008 | Vizualizari: 1723

Masteratul de Managementul in Administrarea Afacerilor este la mare cautare in aceasta toamna. Si pentru ca marile companii au inceput sa pretinda, pentru posturile de conducere, absolvirea unui program MBA (Master in Business Administration), tot mai multi licentiati prefera sa studieze un astfel de program in tara. Motivul: costul pentru studiile similare din strainatate ajung si la 70.000 de euro, in comparatie cu cele de la Universitatea `Politehnica` din Timisoara, care sunt doar 5.000 de lei.
Unul din atuurile cu care se pot lauda aceste MBA-uri din tara il reprezinta cursurile de management strategic si marketing, care se tin dupa programele din strainatate.
Dupa terminarea celor doi ani de master, valoarea pe piata a absolventilor creste. Marile companii cer absolvirea unui MBA pentru posturile executive sau de top management. Astfel, din cauza concurentei la angajare tot mai mare, tot mai multi candidati au deja o diploma de MBA.
Media de varsta a celor care urmeaza un MBA este de 35 de ani. Insa sunt si persoane de 25 de ani care se specializeaza printr-un astfel de master.
Majoritatea inscrisilor la un astfel de master sunt , de obicei, ingineri, avocati, economisti sau chiar medici. Concurenta este destul de acerba anul acesta; peste 150 de candidati se bat pe 45 de locuri fara taxa. Si cum MBA-urile la scolile de afaceri din strainatate sunt foarte scumpe, viitorii manageri din tra aleg sa studieze, fie la distanta, pe Internet, fie prin firme de training, in weekend. Cu toate acestea, costurile sunt destul de ridicate, ajungand si la 10.000 de euro. Investitia se recupereaza repede pentru ca salariile oferite de angajatori incep de la 2500 de euro lunar.

Georgiana Stioiu - Editor studentie.ro


 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-19 00:00:00 - 2022-02-16 00:00:00