studentie.ro  »  Postuniversitar  »  MBA  »  VIITORUL DE DUPA MBA

VIITORUL DE DUPA MBA

2/29541
calendar_month 09 Aug 2007, 00:00
Pentru unii viitori manageri absolvirea unui MBA nu reprezinta culmea formarii academice. Unii dintre ei iau studiul ca pe o chestiune perpetua si investesc in ei prin cursuri de formare continua. MBA-ul poate parea ultima treapta pe care o face cineva ca formare. Cu toate acestea, numarul tot mai mare de participanti la programele de formare continua manageriala demonstreaza ca lucrurile stau si viceversa.

Lavinia Rasca, directoarea ExecEdu Formare Continua Manageriala Asebuss precizeaza ca pentru MBA, se distribuie 80 de locuri anual, in timp ce pentru cursurile de formare continua numarul de locuri este nelimitat, in functie de solicitarile primite, mergand pana la 450 de locuri.

In cazul cursurilor de perefectionare si formare, costurile sunt mult mai scazute decat pentru un MBA, care poate atinge lejer 17.000 de euro. Astfel, la Asebuss sau la Institutul de Administratie Publica si a Afacerilor, pretul cursurilor de formare continua ajunge la aproximativ 2.500 de euro. Interesant este ca pentru a aplica la cursurile de formare nu este necesara absolvirea unui MBA in prealabil, fapt care face aceste cursuri extrem de cautate printre absolventi.

Acestia declara ca avantajele sunt numeroase, pornind de la schimburile de experienta si continuand cu atmosfera interactiva si stimulativa si modul solid de fundamentare a cunostintelor. Un alt plus al acestor programe este networking-ul.

Un curs dureaza intre 4 si 9 luni, spre deosebire de un Executive MBA, care dureaza 2 ani.

In topul preferintelor se situeaza Managementul proiectelor si Excelenta in management, in conditiile in care frecventa la cursuri este de 450 de cursanti pe an. Se pare ca aceste cursuri sunt cautate foarte mult si de companii, in ideea trainuirii angajatilor intern.