studentie.ro  »  Postuniversitar  »  Programe  »  Programul GRUNDTVIG

Programul GRUNDTVIG

calendar_month 09 Oct 2006, 00:00
GRUNDTVIG este o subcomponenta a programului SOCRATES II si isi propune intarirea dimensiunii europene in educatie si aplicarea principiului educatiei de-a lungul intregii vieti, contribuind la imbunatatirea accesului tuturor celor care, indiferent de varsta, doresc sa achizitioneze noi cunostinte, capacitati si competente.

Obiective generale:

intarirea dimensiunii europene in educatie si aplicarea principiului educatiei de-a lungul intregii vieti;

facilitarea accesului la educatie tuturor celor care, indiferent de varsta, doresc sa achizitioneze noi cunostinte, capacitati si competente;

situarea adultului care invata in centrul procesului de educatie; cresterea capacitatii acestuia de a juca un rol activ in societate;

constientizarea dimensiunii interculturale a procesului de educatie; cresterea posibilitatilor adultilor de a-si gasi un loc de munca, prin achizitionarea de noi competente si prin innoirea celor pe care le poseda; cresterea sanselor adultilor de a reintra in structurile formale de educatie.

Obiective specifice:

realizarea de metodologii si materiale specifice educatiei adultilor care vor putea fi utilizate in cat mai multe tari participante la program;

promovarea cooperarii europene intre cat mai multe organisme europene de educatie a adultilor;

imbunatatirea calitatii procesului de formare a resurselor umane implicate in educatia adultilor; aplicarea principiului educatiei de-a lungul intregii vieti si participare la diseminarea bunelor practici in domeniu. ATENTIE!

Formarea profesionala initiala sau continua (calificarea, recalificarea, reconversia, etc.) nu se afla printre obiectivele programului GRUNDTVIG. Acestea se afla sub incidenta programului LEONARDO.

Grup tinta Este reprezentat de orice persoana adulta, cu o varsta de peste 16 ani, in masura in care aceasta nu se mai afla in sistemul formal de educatie.

Proiectele GRUNDTVIG se pot adresa si celor care se afla in sistemul formal de educatie numai daca acestea ofera programe si activitati de educatie informala sau non-formala.

Grupurile de adulti carora programul se adreseaza cu prioritate: adulti cu nevoi speciale de educatie; adulti ale caror competente de baza in educatie sau calificare sunt deficitare; adulti care traiesc in zone rurale izolate sau in zone dezavantajate socio-economic; alte categorii de adulti al caror acces la educatie este redus din diverse alte motive.