studentie.ro  » postuniversitar » rezidentiat » CONDITII DE ORGANIZAREA CONCURSULUI DE REZIDENTIAT 2008

CONDITII DE ORGANIZAREA CONCURSULUI DE REZIDENTIAT 2008

Publicat: 16 Oct 2008 | Vizualizari: 1261

Absolventii facultatii de medicina vor sustine in acest an examenul de rezidentiat. Acesta va avea loc pe data de 9 noiembrie, desfasurandu-se la disciplinele medicina, medicina dentara si farmacie.
Anul acesta metodologia dupa care se desfasoara examenul de rezidentiat a suferit modificari. Astfel, "Ordonanta referitoare la organizarea si finantarea rezidentiatului" contine o serie de prevederi noi, in favoarea rezidentilor.

Durata rezidentiatului va fi cuprinsa intre 3 si 7 ani, in functie de specialitate. Pentru fiecare dintre acestea, durata rezidentiatului va fi stabilita prin Ordin al ministrului sanatatii. Admiterea la forma de rezidentiat pe post se face prin concurs national, in seisune univa, in trimestrul IV al anului. Insa in acest an, Ministerul Sanatatii Publice a organizat concurs si in semestrul I al anului.
Rezidentiatul pe post se va organiza in functie de cererea de posturi a unitatilor sanitare publice si a ministerelor cu retea sanitara proprie. Rezidentiatul se poate organiza numai pentru unitati sanitare publice din zonele deficite care functioneaza cu mai putin de 50% din numarul personal normat in resedinta de judet sau in judet, stabilit pentru medici, medici denstisti sau farmacisti.
In acest an nu se organizeaza rezidentiat pe post pentru spitalele clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice, precum si pentru spitalele regionale.
Bibliografia pentru disciplina farmacie cuprinde 19 titluri, cea pentru medicina 7 titluri iar cea pentru medicina dentara 12 titluri. Diferenta fata de anul trecut este ca tematica nu cuprinde trimiteri. Insa incepand de anul viitor, Ministrul Sanatatii nu va mai da aceeasi bibliografie la examenul de rezidentiat.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00