studentie.ro  » postuniversitar » rezidentiat » DESFASURAREA EXAMENULUI DE REZIDENTIAT

DESFASURAREA EXAMENULUI DE REZIDENTIAT

Publicat: 20 Oct 2008 | Vizualizari: 3469

Proaspat absolvent al facultatii de medicina si te pregatesti din greu pentru examenul de rezidentiat? Esti curios cum se desfasoara, dar nu sti pe cine sa intrebi pentru a afla mai multe? Ei bine, in acest material vei afla tot ce vrei sa sti despre desfasurarea concursului de rezidentiat.
Concursul de admitere in rezidentiat se va desfasura duminica, 9 noiembrie 2008. In dimineata zilei de concurs, in jurul orei 7.30, seful de sala impreuna cu supraveghetorii lipesc in dreptul fiecarui loc din sala o legitimatie de banca. Legitimatia va contine numarul de ordine al candidatului respectiv, numarul corespunzator cu cel aflat in listele candidatului.

Incepand cu ora 8.30 candidatii vor putea intra in sala de concurs in care au fost repartizati. La intrare, seful de sala va avea responsabilitatea de a verifica fiecare candidat. Viitorii rezidenti trebuie sa aiba la ei buletinul/ cartea de identitate sau pasaportul. Cei care nu vor avea un act de identitate asupra lor nu vor fi primiti in sala de concurs.
Dupa identificarea candidatilor, acestia vor fi asezati in sala, in ordine alfabetica, conform listelor finale afisate, cu exceptia perechilor sot-sotie, frati-surori. Acestia au obligatia, sub sanctiunea anularii lucrarii si eliminarii din concurs, sa semnaleze seful de sala despre aceasta situatie, pentru a putea fi astfel asezati separat. Pentru a impiedica savarsirea oricarei nelegi, candidatii aflati in sala, vor declara, sub semnatura, situatiile mentionate mai sus.
Fiecare candidat se aseaza la locul indicat prinlegitimatia de banca. Candidatii au obligatia de a ocupa numai locurile indicate de organizatori si nu au voie sa le schimbe intre ei. In cazul in care locul desemnat initial nu este corespunzator, candidatul poate fi mutat pe un alt loc, numai la indicatia sefului de sala. Asezarea candidatilor se face in asa fel incat sa ramna cel putin un loc liber intre doi concurenti. Dupa ce asezarea a avut loc, sefii de sala citesc regulamentul de desfasurare a concursului.
In jurul orei 8,45 sunt impartite grilele pentru raspuns si cate o carioca neagra pentru completat grile. Cu acest instrument de scris, viitorii rezidenti vor completa atat raspunsurile considerate corecte, cat si datele de identitate. Odata ce grilele au fost verificate pentru a se identifica eventualele greseli de tiparire, candidatii vor completa cu litere majuscule, datele personale in spatiul special de pe grila.
In jurul orei 9.30 vor fi adusi in Sali sacii sigilati care contin caietele cu intrebari. Integritatea acestor saci este constatata atat de seful de sala cat si de trei candidati din sala respectiva de concurs. In jurul orei 10.00 sacii vor fi desigilati, urmand a fi impartite candidatilor caietele cu intrebari, tinandu-se cont de tipul de grila primit anterior. Odaca ce caietele au fost impartite tuturor celor prezenti in sala, cei prezenti la concurs au la dispozitie 4 ore pentru a rezolva grilele primite.
Daca participantii la concursul de rezidentiat nu vor fi in sala in momentul deschiderii sacilor cu caietele cu intrebari, acestia nu mai au acces in sala de concurs.
Odaca cu terminarea concursului candidatii predau sefului de sala, sub semnatura, grila de raspuns, caietul cu intrebari ramanand in posesia candidatilor. Cu o singura exceptie insa: cei care parasesc sala in primele 3 ore ale concursului, indiferent de motiv, nu au dreptul sa pastreze caietele cu intrebari, iar cei care se retrag predau atat grila de raspuns cat si caietul cu intrebari, sub semnatura, sefului de sala.
In timpul examenului de rezidentiat, concurentii pot parasi sala numai in cazul in care au necesitati fiziologice. In aceasta situatie, concurentul respectiv trebuie sa fie insotit de 2 supraveghetori si sa nu lipseasca din sala mai mult de 10 minute.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00