studentie.ro  » postuniversitar » rezidentiat » DETALII PRIVIND CONCURSUL DE REZIDENTIAT - 9 NOIEMBRIE 2008

DETALII PRIVIND CONCURSUL DE REZIDENTIAT - 9 NOIEMBRIE 2008

Publicat: 16 Oct 2008 | Vizualizari: 2012

Emotii mari pentru absolventii facultatii de medicina. Acestia vor sustine pe 9 noiembrie 2008 examenul de rezidentiat. Conceput sub forma unui test grila, concursul national de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc de va desfasura in Centrul Universitar Bucuresti, in domeniile Medicina, Medicina Dentara si Farmacie.
La acest concurs se pot prezenta numai candidatii cu diploma de licenta in profilul medico-farmaceutic uman, rezidenti aflati in pregatire, specialisti care doresc sa efectueze pregatire in cea de-a doua specialitate, medici, medici dentisti, farmacisti care au obtinut intrarea in specialitate in urma promovarii unui concurs de rezidentiat pe post si candidatii care indeplinesc conditiile privind cetatenia.

Data limita de inscriere: 20 octombrie 2008
Inscrierile se fac la sediile autoritatilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti. Numai cetatenii din Republica Moldova sau de etnie romana din Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina si Ungaria sau etnicii romani cu domiciliul stabil in strainatate trebuie sa se inscrie la concurs la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila" din Bucuresti.
Concursul va avea 200 de intrebari grila pentru fiecare domeniu. Pentru a promova examenul de rezidentiat, participantii trebuie sa raspunda corect la 65% din intrebari. Acestea se impart in doua categorii:
- 25% sunt de tip complement simplu, cu un singur raspuns corect, punctate cu 4 puncte fiecare;
- 75% sunt de tip complement multiplu cu 2-4 raspunsuri corecte, punctate cu 5 puncte fiecare.
Daca unii candidati vor avea punctaj egal, departajarea se va face pe baza punctajului ponderat, care reprezinta calculul statistic in functie de raspunsurile corecte date de toti candidatii la intrebarea care are cel mai mare grad de dificultate din punctul de vedere al examinatorilor.
Documente necesare la inscriere:

- cerere de inscriere la concurs;
- xerocopia buletinului/cartii de identitate sau pasaportului;
- copia legalizata a diplomei de licenta;
- adeverinta de la unitatea in care sunt incadrati;
- certificat medical privind starea de sanatate;
- copie legalizata a actelor doveditoare prin care si-a schimbat numele;
- chitanta de plata a taxei de concurs (300 RON/participant).
Sala si ora inceperii probei de concurs vor fi afisate pe 6 noiembrie; proba de concurs va dura 4 ore.
Candidatii care vor deveni dupa concurs rezidenti vor incheia un contract individual de munca pe perioada determinata, pe toata periaoda rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat. Cei care devin rezidenti pe post vor incheia un contract pe perioada nedeterminata.
Dupa 5 ani de la absolvirea stagiului, rezidentii sunt obligati sa efectueze pregatirea si sa sustina examenul de specializare.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00