studentie.ro  » postuniversitar » rezidentiat » MEDICII REZIDENTI - IN NEGOCIERI CU MINISTRUL SANATATII

MEDICII REZIDENTI - IN NEGOCIERI CU MINISTRUL SANATATII

Publicat: 20 Oct 2008 | Vizualizari: 2699

Ministrul Sanatatii le-a pregatit studentilor de la medicina o noua surpriza. "Nu prea placuta" se plang viitorii medici ai tarii. Astfel, in urma intalnirii dintre Eugen Nicolaescu - ministru al Sanatatii si reprezentantii medicilor rezidenti, absolventilor de medicina si studentilor medicinisti tinerii se tem ca promisiunile ministrului vor ramane numai pe hartie.
In urma marii intalniri care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, medicii rezidenti au obtinut de la ministrul sanatatii sporuri mai mari si promisiunea ca li se vor mari salariile. Nimic insa despre suplimentarea numarului de locuri la rezidentiat.

Despre aceasta problema, reprezentantii rezidentilor vor incerca, alaturi de ministrul Sanatatii, sa gaseasca solutii pentru a suplimenta numarul de locuri de rezidentiat. Intalnirea este programata pentru ziua de joi a acesti saptamani, motiv pentru care medicii rezidenti au renuntat sa mai organizeze protestul care era programat initiat pentru luni.
Medicii rezidenti vor ca sporurile sa fie calculate in functie de gradul de periculozitate si de specialitatea chirurgicala. De asemenea, rezidentii vor si majorarea salariilor de la 700 la 1.800 de lei.
In ceea ce priveste marirea salarilor rezidentii nu au primit nici un raspuns de la ministrul Sanatatii, insa au primit promisiuni legate de sporurile salariale. In ceea ce priveste suplimentarea numarului de locuri la examenul de rezidentiat, studentii au primit numai promisiuni.
In timp ce viitorii medici ai Romaniei solicita 500 de locuri noi la rezidentiat, mai marii Ministerului Sanatatii spun ca nu le pot oferi decat maxim 78. In functie de rezultatele obtinute in urma negocierilor ce vor avea loc in aceasta saptamana, rezidentii vor hotari daca vor mai protesta sau nu.

Georgiana Stioiu - Editor studentie.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00