studentie.ro  » postuniversitar » rezidentiat » MINISTERUL SANATATII A SUPLIMENTAT LOCURILE PENTRU REZIDENTIAT

MINISTERUL SANATATII A SUPLIMENTAT LOCURILE PENTRU REZIDENTIAT

Publicat: 16 Oct 2008 | Vizualizari: 3759

Locurile de rezidentiat au fost suplimentate. Ministerul Sanatatii a decis sa suplimenteze cu aproximativ 100 numarul de posturi scoase la concurs in cadrul examenului national de rezidentiat. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a precizat ca nu este posibila o suplimentare mai mare deoarece nu exista suficiente cadre care sa pregateasca rezidentii.
Decizia vine ca urmare a cererii inaintate de conducerea Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar (CNPDS). Aceasta a cerut suplimentarea locurilor de rezidentiat cu 150 de locuri.

Cu toatea acestea se pare ca locurile pentru rezidentiat sunt destul de putine. Astfel, la examenul de rezidentiat, care va avea loc in data de 9 noiembrie 2008 sunt asteptati peste 4.500 de absolventi ai facultatii de medicina. Insa ca de fiecare data, concurenta va fi acerba, in special pe posturile care nu sunt in zone defavorizate.
Specialistii din sistemul sanitar spun ca ar trebui repartizate mult mai multe locuri pentru orasele mari. De asemenea, ei sustin ca este foarte bine ca sunt scoase la concurs si posturi de rezidentiat in zonele defavorizate, insa marile centre ar trebui sa le ofere tinerilor mai multe locuri.
Si absolventii de medicina sunt de aceeasi parere. Cei care vor sustine examenul de rezidentiat sunt nemultumiti de numarul mic de locuri scoase la concurs, anul acesta fiind cu 500 de posturi mai putine decat in 2007. Din totalul de 1.902 de locuri de rezidentiat, peste 600 sunt situate in mediul rural.
Reprezentantii ministerului isi justifica actiunile. Acestia sustin ca au fost scoase la concurs mai putin locuri decat anul trecut pentru ca, in 2008, au fost organizate mai multe concursuri pentru ocuparea de posturi. Conform Ministerului Sanatatii, pe 22 iunie 2008 a mai fost organizat un concurs de rezidentiat pe post. In urma acestui concurs peste 500 de locuri au fost ocupate. De asemenea, pe 9 iulie a fost organizat si un test de selectie pentru rezidentiat in medicina de familie cu timp partial. In urma acestui concurs peste 1.00 de medici pe medicina generala au devenit rezidenti. In aceste conditii, numarul de locuri, care a fost publicat la concurs anul acesta, a fost stabilit in functie de solicitarile unitatilor sanitare, dar si de capacitatea de pregatire .
In 2007 peste 5.000 de absolventi de medicina au sustinut examenul de rezidentiat. Acestia au concurat pe cele 2.500 de locuri scoase la concurs de Ministerul Sanatatii.

Georgiana Stioiu - Editor studentie.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00