studentie.ro  » postuniversitar » rezidentiat » PROTESTUL MEDICILOR REZIDENTI LA CLUJ

PROTESTUL MEDICILOR REZIDENTI LA CLUJ

Publicat: 17 Oct 2008 | Vizualizari: 2136

Si la Cluj, la fel ca in toate centrele universitare din tara, medicii rezidenti au protestat in fata prefecturii. In urma negocierilor purtate in data de 12 octombrie 2008, medicinistii clujeni nu s-au ales decat cu amanarea examenului national de rezidentiat.
Studentii si rezidentii au iesit sa protesteze impotriva numarului redus de locuri scoase anul acesta pentru rezidentiat, precum si impotriva datei de 9 noiembrie 2008 la care se va desfasura examenul de rezidentiat.
Rezidentii sustin ca in alti ani examenul de rezidentiat se dadea in luna decembrie si erau cu 800 - 1000 de locuri mai multe. Din lista de revendicari adresata Prefecturii Cluj, in care erau mentionate si cresterea salariului `mizer` de 700 lei, ziua libera dupa garda, sporuri si multe altele, medicii nu au avut castig de cauza decat in cazul examenului de rezidentiat care a fost amanat cu o saptamana.
Aici puteti citi intregul continut al Memoriului depus la Prefectura Cluj.
Memoriul anexat ne-a fost transmis pe adresa redactiei de catre participantii la protest. Tot ei ne-au scris urmatoarele randuri: ``Presa a dezinformat (in mod voit sau nu) publicul, precizand ca s-au adunat cam 100 de medicinisti la protest. In realitate au fost peste 400.
Protestul a inceput la ora 14:00, iar la ora 14:20, la locul evenimentului nu mai era niciun post de televizune !``.
Unul dintre participanti, student la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj `Iuliu Hatieganu`, a incheiat : ``Motto-ul meu si a multor altora din UMF Cluj este: Ne lasam de meserie, in caz de boala apelati la preoti sau la magia alba!``
Citeste aici despre protestul medicilor rezidenti la Bucuresti.
Laura Popescu - Editor Studentie.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-01-24 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00