5 trucuri pentru a-ti amenaja locuinta de dimensiuni reduse
4/42717
calendar_month 18 Iun 2024, 10:49

Indiferent dacă ești student, locuiești singur sau în cuplu, ori tu și familia ta stați într-un apartament de dimensiuni mai mici, îți putem oferi câteva soluții de amenajare. Multe persoane care locuiesc în case sau apartamente de mici dimensiuni se confruntă cu probleme în ceea ce privește mobilarea locuinței, depozitarea și utilizarea eficientă a spațiilor. Prin urmare, îți propunem 5 trucuri care să confere locuinței tale un aspect aerisit, fără a încărca vizual toate spațiile din casă.

1. Alege corpuri individuale de mobilier

Bucătăria este locul în care o familie petrece destul de mult timp, cu atât mai mult dacă locuința are bucătărie și living open space. Pentru a pune în valoare spațiul, poți opta pentru corpuri bucatarie ieftine. În loc să achiziționezi o mobilă de bucătărie la set, care poate nu se potrivește cu dimensiunea bucătăriei tale, sau să alegi mobilă de bucătărie realizată pe comandă la un preț mai ridicat, varianta de a achiziționa corpuri separate este mai rentabilă.

În acest mod, poți configura propria bucătărie în funcție de dorințele tale și de spațiul disponibil, la costuri reduse.

2. Cumpără mobilier multifuncțional

Pentru a eficientiza spațiul din locuința ta, este important să alegi piese de mobilier care pot îndeplini mai multe funcții. De pildă, poți alege o măsuță de cafea pentru living care să fie extensibilă și, astfel, să fie un ajutor de nădejde în zilele în care ai musafiri și ai nevoie de o masă mai mare.

O altă investiție inteligentă poate fi o canapea extensibilă. În loc să alegi o canapea fixă pentru livingul tău, optează pentru o canapea extensibilă, pentru ocaziile în care ai musafiri care rămân peste noapte și nu ai un dormitor liber pentru ei.

3. Profită de spațiile de depozitare

Într-o locuință de dimensiuni reduse, spațiile de depozitare sunt esențiale. Așadar, pentru a câștiga spațiu, poți opta pentru un pat cu somieră cu spațiu de depozitare. Astfel, poți depozita acolo hainele care nu se potrivesc cu anotimpul, de exemplu. Pentru a evita probleme legate de umiditate și pentru a proteja hainele, depozitează-le în saci de vidat.

4. Optează pentru un televizor montat pe perete

Montarea televizorului pe perete cu ajutorul unui suport poate fi o alegere excelentă pentru a câștiga spațiu. Amenajarea clasică a unei sufragerii constă în mobilă la set și amplasarea televizorului în centrul acesteia. Ei bine, acest stil de amenajare poate fi puțin depășit în prezent, iar stilul minimalist este tot mai preferat în design interior.

Pentru a profita cât mai mult de spațiu, alege un suport TV de perete reglabil, ca să te uiți la televizor fără griji din mai multe colțuri ale încăperii. De asemenea, poți pune o comodă suspendată sub televizor, pentru a crea efectul vizual de spațiu mărit și aerisit. În plus, un design minimalist denotă eleganță și bun-gust.5. Alege culori deschise pentru pereți

Pereții albi au un impact semnificativ în amenajare. Dacă locuința ta are dimensiuni reduse sau nu ai suficientă lumină naturală în anumite încăperi, vopsește pereții în alb sau o altă nuanță foarte deschisă, iar efectul va fi unul de mărire. Totodată, culorile deschise creează o atmosferă relaxantă și calmă.

Așadar, poți apela la diverse trucuri pentru a amenaja cu succes o locuință de dimensiuni reduse. Încearcă măcar o parte din aceste idei și vei observa că vei avea un cămin primitor, mai spațios și mai practic.

Sursă foto: Shutterstock