studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  "Aparitii extraterestre" - serial documentar nou despre misterul intalnirilor cu OZN-uri

"Aparitii extraterestre" - serial documentar nou despre misterul intalnirilor cu OZN-uri

2/204513
calendar_month 04 Dec 2023, 12:18

Pasionații de producții SF cu extratereștrii și mistere asociate obiectelor zburătoare neidentificate (OZN), despre care se consideră că ar putea fi nave extraterestre, pot viziona pe streaming online video un serial documentar inedit. Encounters (Apariții extraterestre - titlul pentru versiunea în limba română) a avut recent lansarea pe platforma Netflix, ducând mai departe fascinația pentru civilizații care trăiesc dincolo de planeta noastră.

Noul serial, produs și de compania lui Steven Spielberg, Amblin Television, explorează inclusiv modul în care percep oamenii o realitate pentru care nu există instrumente concrete de acțiune. Despre misteriosul univers din care face parte Terra, cunoaștem de fapt destul de puține lucruri, bazându-ne mai degrabă pe presupuneri, pe legile fizice așa cum le-am cunoscut până acum.Apariții extraterestre, serialul disponibil în 4 episoade pe Netflix, documentează cele mai importante patru cazuri în care mai mulți oameni au susținut că au văzut OZN-uri, uneori chiar ființe extraterestre. Situațiile explorate se referă la sute de oameni din localitățile texane Stephenville și Dublin în anul 2008, la 450 de persoane din orășelul galez Broad Heaven în anul 1997, la martorii presupuselor OZN-uri asociate catastrofei nucleare de la Fukushima în anul 2011 și la 62 de copii în Zimbabwe în anul 1994. Așadar, locuri foarte diferite pe planetă, cu oameni diferiți, în momente diferite în timp, care au un singur lucru comun: posibila observa

Divertisment SF cu ființe imaginate, provenind de pe alte planete

Regizorul Steven Spielberg s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase tipuri de producții cinematografice, abordând inclusiv tematica SF cu ființe de pe alte planete: Întâlnire de gradul trei (1977), E.T. Extraterestrul (1982), Războiul lumilor (2005). Multe alte filme au reluat ideea contactului dintre oameni și civilizații extraterestre, din diverse unghiuri, adesea cu o abordare dramatică, de tip thriller, chiar apocaliptică.

Acțiune și suspans la cote și mai mari există în jocuri de profil precum Aliens vs. Predator (2010), Alien: Isolation (2014) sau Aliens: Fireteam Elite (2021). Există și o serie de sloturi pe internet care abordează tema extratereștrilor de la furnizori de păcănele precum Playtech (Alien hunter), BF Games (Pharaohs and Aliens), Blue Print (Alien Antix) și multe altele.

Suntem sau nu singuri în Univers?

Noul serial Apariții extraterestre documentează cu o abordare modernă misterul întâlnirilor cu OZN-uri raportate în ultimii 50 de ani, incluzând relatări ale martorilor oculari, interviuri cu experți și noi dovezi oferite publicului larg. Interesant de amintit este faptul că, anul trecut, Steven Spielberg a spus la emisiunea TV americană The Late Show with Stephen Colbert că i-ar trebui o întâlnire de gradul trei cu extratereștri pentru a se convinge că aceștia există cu adevărat.

Regizorul serialului documentar, Yon Motskin, a inclus în producție interviuri cu mulți martori ai momentelor cu OZN-uri, foști membri ai armatei și ai programelor secrete ale Pentagonului, dar și astrofizicieni sau jurnaliști, tocmai pentru ca publicul să aibă o viziune completă a fenomenului.

Diverse documente de stat au început să fie declasificate de Pentagon în ultimii ani. Acestora li se adaugă unele imagini publicate în premieră de instituții de presă credibile (de exemplu The New York Times în anul 2017), care au făcut ca tema extratereștrilor să nu mai fie asociată doar cu pura ficțiune sau fantezia unor persoane dornice de a crede în teoria conspirației. Serialul Apariții extraterestre combină aceste mărturii cu probe video și alte dovezi care par destul de clare.

Publicat pe platforma YouTube, trailerul oficial (Encounters Official Trailer) al mini-serialului documentar încărcat deja pe streaming are în prezent peste 1,2 milioane de vizualizări.