studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Ce este si cum se foloseste o Cutiuta GSM cu casca fara fir?

Ce este si cum se foloseste o Cutiuta GSM cu casca fara fir?

2/204564
calendar_month 22 Mar 2024, 15:05

Cutiuța GSM cu cască fără fir este un mic dispozitiv electronic, ce se poate dovedi a fi extrem de util în situația în care se dorește a purta o conversație, în cel mai discret mod cu putință. Spre exemplu, se poate utiliza pentru șufleori la piese de teatru, pentru prezentări (când ai mult text de memorat), sau pentru distracție, ca jucărie. Deși nu este recomandat, unii o folosesc pentru a copia la examene. Cutiuța GSM cu cască de copiat fără fir este un sistem de tip spy, desprins parcă din filmele cu James Bond.

Practic, o cutiuță GSM cu cască fără fir te va ajuta să porți o conversație telefonică, cu cineva care se află la distanță mare, fără ca cei din jurul tău să poată să observe acest lucru. Este de dimensiunea unei cutii de chibrituri, are o autonomie de până la 6 ore în apel continuu și până la 500 de ore în așteptare. Este practic un telefon mobil, dar ce are o dimensiune mult mai mică, ceea ce permite utilizatorului să o ascundă cu ușurință. Astfel, cei din jur nu vor avea cum să observe nimic ieșit din comun.

Ce conține o cutiuță GSM cu cască fără fir?

Sistemul este compus din două părți: cutiuța GSM și cască fără fir. Cutiuța are rolul de a face legătura între persoana care apelează, prin intermediul rețelelor GSM și casca din ureche. Între cutiuță și cască nu există niciun fel de fir!

Cutiuța GSM

Este de mărimea unei cutii de chibrituri, are un suport pentru o cartelă SIM de mărime standard și poate funcționa în orice rețea GSM din orice țară, deoarece este deblocată în orice rețea. Cea mai importantă funcție a cutiuței GSM este aceea de răspuns automat la apel, fără să fii nevoit să apeși pe niciun buton. Practic, când cineva apelează numărul cartelei SIM din dispozitiv, acesta va răspunde imediat la apel și va transmite vocea celui care a apelat, la cască din urechea utilizatorului.Cutiuța are în interior și un microfon foarte performant. Cu ajutorul lui, persoana care apelează poate auzi cu ușurință, tot ce se întâmplă în mediul înconjurător. Deși foarte mică, cutiuța GSM are o autonomie remarcabilă, ce poate ajunge până la 6 ore de conversație continuă. Asta se datorează unui acumulator foarte performant integrat. După ce se consumă, cutiuța va trebui pusă la încărcat, proces ce poate dura 2-3 ore, în funcție de puterea încărcătorului și de gradul de descărcare a bateriei.

Cască fără fir – Microcasca japoneză

Această cască este, poate, cel mai important element al întregului sistem. Aceasta este de dimensiuni extraordinar de mici, cât un bob de porumb mai exact. Se introduce în ureche și se împinge până când nu se mai observă nimic în exterior. Cască funcționează cu o baterie mică de ceas ce are codul 337. O baterie de calitate, poate oferi o autonomie de până la 12 ore de funcționare continuă. După ce se consumă aceasta trebuie înlocuită.

La ce este utilă cutiuța GSM?

O cutiuță GSM cu cască fără fir, se poate dovedi a fi un dispozitiv extrem de util în diverse aplicații. Spre exemplu poate fi de un real ajutor în timpul unei piese de teatru. Actorii au mult text de învățat, iar un șuflor îi poate ajuta pe actor, spunându-i textul, fără ca spectatorii să poată observa acest lucru. Un alt domeniu de utilizare poate fi de exemplu în timpul unei conferințe sau întâlniri de afaceri. Deși nu toți sunt de acord cu această metodă, studenții folosesc acest sistem pentru a copia la examene de la facultate, școală sau la bacalaureat. Unele materii au foarte mult text de memorat mecanic, unii tineri susținând că a memora texte mecanic, nu le va fi de ajutor în viață.

Cum se folosește cutiuța GSM?

Deși pare un dispozitiv complicat, utilizarea lui este extrem de simplă. Se pune la încărcat cutiuța, se introduce o baterie în cască de copiat, se introduce orice cartelă SIM obișnuită. După ce pornești dispozitivul și introduci cască în ureche, se poate apela numărul cartelei SIM introduse. Cutiuța va răspunde automat apelului și conversația discretă începe. Asta e tot! Este extrem de simplu și oricine o poate utiliza, chiar dacă nu are cunoștințe tehnice.

Există foarte multe magazine online ce comercializează sisteme cu cască fără fir pentru copiat. Unul dintre cele mai mari magazine online este și cascadecopiat.ro, de unde se pot achiziționa, mai multe modele de sisteme, în funcție de necesitățile fiecăruia. Poți alege între o cutiuță GSM, cardul bancar, pixul cu cască sau cheia auto cu modul GSM. Toate sistemele menționate anterior, au același principiu de funcționare, diferă doar forma finală sub care vin ascunse. Pentru mai multe modele de sisteme de copiat, poți vizita magazinul online cascadecopiat.ro de unde poți comanda și primi în maxim 24 de ore comanda făcută.