studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cele mai bune suplimente pentru invatare accelerata

Cele mai bune suplimente pentru invatare accelerata

2/204485
calendar_month 16 Sep 2023, 15:18

Cu totii ne-am dorit sau inca ne dorim sa avem o capacitate mare de a retine noi informatii intr-o perioada scurta de timp. In acest scop, pot fi utilizate suplimentele alimentare. Unele dintre acestea contribuie la imbunatatirea functiei cognitive si la o invatare accelerata.

Magneziu

Magneziul este un mineral indispensabil in organismul uman. Acesta intervine in diferite reactii metabolice la nivelul organelor. Unul dintre rolurile majore ale acestuia consta in facilitarea transmiterii impulsului nervos. Astfel, o dieta bogata in magneziu imbunatateste capacitatea de concentrare.

Suplimentele de magneziu pentru stres contribuie semnificativ la reducerea impactului emotional pe care il au unele evenimente asupra psihicului uman. Prin reducerea stresului, capacitatea de memorare este sporita, iar atentia se intensifica.

Colina

Colina este o substanta importanta pentru structura membranelor celulare, dar si pentru sinteza de acetilcolina, un neurotransmitator esential pentru transmiterea impulsului nervos. O cantitate adecvata de acetilcolina permite realizarea optima a proceselor cognitive, printre care si invatatul.

Studiile au demonstrat ca suplimentarea dietei cu colina creste capacitatea de concentrare si atentie. De asemenea, persoanele care au consumat suplimente cu colina (lecitina) au prezentat o crestere a numarului de sinapse (conexiuni intre neuroni).

Vitaminele B

Complexul vitaminelor B este extrem de important pentru buna functionare a sistemului nervos, dar si a metabolismului. Printre cele mai importante beneficii ale acestor vitamine se afla:

- producerea de energie pentru functionarea sistemului nervos prin metabolizarea carbohidratilor; 
- mentinerea unui nivel optim de neurotransmitatori;
- dezvoltarea optima a creierului in perioada de crestere la copii; 
- formarea de sinapse noi;
- sinteza de mielina (substanta cu rol protector situata la suprafata exterioara a fibrelor nervoase);
- cresterea vitezei de transmitere a influxului nervos.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un arbore ale carui frunze sunt utilizate pentru stimularea circulatiei sanguine. O circulatie adecvata favorizeaza oxigenarea tesuturilor si permite celulelor sa beneficieze de nutrientii necesari.

Administrarea suplimentelor cu Ginkgo biloba are un efect antioxidant si de protectie la nivel neuronal. Astfel, efectele pe termen lung ale administrarii acestei plante constau in cresterea capacitatii de concentrare si accelerarea procesului de invatare.

Un alt efect benefic este reprezentat de reducerea nivelului de stres perceput. S-a demonstrat ca un tratament constant cu suplimente ce au la baza aceasta planta contribuie la o gestionare mai eficienta a situatiilor considerate a fi stresante.

Bacopa monnieri

Bacopa monnieri sau Brahmi este o planta utilizata preponderent in medicina Ayurveda. Studiile au demonstrat o crestere a capacitatii de invatare si a reamintirii informatiilor retinute anterior. La fel ca si Ginkgo biloba, Bacopa monnieri stimuleaza circulatia cerebrala si amplifica capacitatea de concentrare.

Alte efecte pozitive ale administrarii constante a suplimentelor cu Bacopa monnieri includ:

- diminuarea anxietatii;
- reducerea actiunii radicalilor liberi; 
- scaderea inflamatiei
- ameliorarea simptomelor specifice ADHD (tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate).Omega 3

Omega 3 reprezinta acizi grasi esentiali, care intervin in multiple procese in organismul uman. La nivelul creierul, acestia au un rol important in sinteza si refacerea membranelor celulare.

Beneficiile acizilor Omega includ:

- diminuarea oboselii cognitive;
- cresterea capacitatii de concentrare si atentie; 
- reducerea inflamatiei; 
- mentinerea integritatii structurale a vaselor de sange.

Este de dorit ca dozele optime pentru administrarea acestor suplimente sa fie stabilite de catre medic. Acesta poate determina cantitatea necesara fiecarei persoane, in functie de nevoile acesteia. De asemenea, este important de mentionat ca fiecare persoana este unica, ceea ce inseamna ca rezultatele pot varia.

Studiile efectuate pana in prezent confirma ca administrarea acestor suplimente imbunatatesc capacitatea de invatare. S-a evidentiat ca un plan terapeutic consecvent pentru o perioada optima de timp stimuleaza capacitatea de a retine noi informatii. Pentru a te asigura ca alegi cele mai optime suplimente alimentare pentru nevoile tale, consulta medicul.

Sursa foto: Shutterstock