Campingul este una dintre cele mai antrenante aventuri in natura, mai ales cand esti tanar si iesirile cu prietenii sunt activitatile preferate. Cu toate acestea, daca nu ai experimentat emotia unei iesiri de weekend la cort, atunci ar putea fi intimidant sa te aventurezi in aer liber pentru prima ta astfel de excursie, cu atat mai mult sa organizezi una.
Afla de unde ar trebui sa incepi organizarea unei excursii de grup la cort, pentru a te asigura ca va fi o experienta memorabila.
1. Stabilirea destinatiei
Cel mai bun lucru de facut este sa incepi o discutie care sa-i implice pe toti cei ce vor lua parte la excursie. Discutati despre destinatia preferata a fiecaruia si apoi incepeti sa restrangeti lista.
Scopul va fi sa alegeti un loc care va fi interesant pentru toata lumea. Vrei sa te asiguri ca toata lumea se simte confortabil, mai ales daca aceasta este prima excursie in camping pentru mai multi dintre voi.
2. Stabilirea perioadei
Planificarea unei excursii la cort poate fi destul de dificila. Ar putea fi nevoie de cateva luni in avans doar pentru a gasi o data care sa functioneze pentru toata lumea.
Incercati sa fiti cat mai flexibili posibil cu totii, astfel incat toata lumea sa se simta binevenita. Cat despre plecarea propriu-zisa, daca este programata imediat dupa cursuri sau dupa job, asigura-te ca iei la tine unul dintre acele ghiozdane Under Armourincapatoare silasi loc pentru un rand de haine si pelerina de ploaie, in caz ca prognoza meteo va constrange sa va instalati in camping pe o vreme nu tocmai placuta, dupa ce ajungeti.
3. Alege activitatile
A fi in aer liber ofera oportunitatea pentru multe aventuri distractive. De la drumetii sau activitati acvatice, daca exista un lac sau un rau in apropiere, la a juca carti in camping, optiunile sunt nelimitate. Totodata, poti planifica o excursie relaxanta daca acest lucru e ceea ce isi doresc membrii grupului.
Cel mai important este sa tii cont de parerea fiecaruia si sa gasesti lucruri de care toata lumea se poate bucura.
O optiune este sa va despartiti in timpul zilei daca anumitor persoane le plac activitati diferite. Cu toate acestea, asigura-te ca stabiliti ca la activitatile de seara sa fti toti impreuna pentru a va bucura de momentele intre prieteni.
Indiferent de programul pe care il hotarati, este recomandat sa planifici din timp si sa discutati despre asteptarile fiecaruia.
4. Planificarea meniului
Planificarea meselor pentru un grup mare poate fi dificila. Insa mesele impreuna sunt un eveniment social, asa ca acesta este un aspect al excursiei pe care vei dori sa il planifici in detaliu.
Este mai usor sa planificati mesele din timp, in loc sa va prezentati la magazinul alimentar toti si sa incercati sa va dati seama pe loc ce aveti nevoie. In schimb, noteaza din timp mesele pe care intentionati sa le gatiti impreuna si ingredientele necesare.
5. Accentul pe flexibilitate
Flexibilitatea este esentiala atunci cand vine vorba de excursiile in grup. Go with the flow este motto-ul potrivit ori de cate ori este vorba de mai mult decat o iesire cu mai mult de doua persoane. Acest lucru va face ca excursia sa fie mai relaxanta si mai putin stresanta pentru tine si pentru ceilalti.
6. Delegarea responsabilitatilor
Indiferent daca membrii grupului au mai fost sau nu in astfel de excursii in natura inainte, fiecare poate contribui la planificarea iesirii de grup. Impartiti responsabilitatile cu privire la cine ce va cumpara, cine va conduce, cine va gestiona finantele. Exista suficient spatiu pentru ca fiecare persoana sa preia o sarcina.
Asadar, prima excursie in natura poate fi una distractiva si reusita daca planifici totul cat mai in detaliu si reusesti sa gasesti calea de mijloc pentru a te asigura ca toti participantii se vor bucura de o experienta de neuitat in natura.
Sursa foto: shutterstock.com