studentie.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cum sa te pregatesti pentru sezonul de sarbatori intr-un mod economic?

Cum sa te pregatesti pentru sezonul de sarbatori intr-un mod economic?

2/204502
calendar_month 16 Oct 2023, 19:28

Sezonul sărbătorilor este caracterizat de o atmosferă de basm, de magia bradului de Crăciun, de farmecul decorațiunilor și ornamentelor, de gustul delicios al preparatelor și de îmbrățișările celor dragi. Totuși, pentru foarte multe persoane, sezonul sărbătorilor mai înseamnă și sume uriașe de bani cheltuite pe brad, decorațiuni și pe cadouri, precum și un nivel ridicat de stres.

Pentru a preveni declinul bugetului și stresul, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă pregătiți din timp pentru sărbători, să întocmiți o listă de cumpărături cu lucrurile de care aveți neapărat nevoie, să stabiliți și să respectați un buget strict și să acordați mai multă atenție nevoilor emoționale și mai puțin celor materiale. Nu în ultimul rând, încercați mai mult ca oricând să prioritizați durabilitatea și calitatea atunci când faceți cumpărături, deoarece doar aceste două caracteristici au grijă de buget an de an.

Brazi artificiali ieftini – cât de calitativi sunt?

În prezent, gama de brazi artificiali este deosebit de amplă, incluzând de la modelele tradiționale până la modele de brazi glamour sau brazi cât mai compacți pentru spații restrânse. Dacă preferați luxul, puteți opta pentru brazi uriași și bogați, pre-decorați, cu o cascadă de lumini și ornamente atrăgătoare, precum pene, flori de catifea de mari dimensiuni, conuri, fundițe și ghirlande strălucitoare. Pe de altă parte, dacă spațiul nu vă permite un brad bogat, puteți opta pentru un brad înalt și suplu, pe care îl puteți instala chiar și în cele mai înghesuite colțuri.

Puteți achiziționa brazi artificiali ieftini de înaltă calitate de la importatorii direcți. Veți observa că unii brazi artificiali sunt foarte ieftini, iar alții foarte scumpi, însă nu pare să existe o mare diferență între ei, ambele modele impresionând prin înălțimea și bogăția lor. Totuși, materialul din care au fost realizați brazii dictează prețul. De exemplu, PVC-ul este materialul cel mai des folosit pentru realizarea brazilor artificiali. Brazii din PVC au un preț rezonabil, culoarea lor verde nu se estompează, sunt ușor de pliat și de depozitat. O opțiune mai costisitoare de brad artificial este cel realizat din PE.

Un brad din PE este mai realist, deoarece acele sale sunt produse prin injectarea materialului într-o matriță. Adesea, matrița este realizată folosindu-se acele unui brad natural. Rezultă astfel un brad artificial cu aspect cât se poate de realist și cu ace rezistente la strivire, cu un aspect tridimensional, care arată exact ca bradul care crește în pădure. Alți brazi cu un preț mediu au fost realizați dintr-o combinație atentă de PVC și PE.Cum să economisiți bani la achiziționarea decorațiunilor de Crăciun?

Nu doar bradul de Crăciun reprezintă o investiție considerabilă, ci și decorațiunile și ornamentele. Există și în acest caz multiple modalități prin care puteți face mari economii de brad. Principala modalitate ar fi aceea de a cumpăra un număr mai mic de ornamente, dar într-o dimensiune mai mare. Mai există apoi și modalitatea de a cumpăra ornamente pe care le puteți folosi an de an, fără să își piardă aspectul frumos, cum ar fi ghirlande artificiale de Crăciun sau flori artificiale.

Nu uitați de faptul că puteți folosi și ornamente naturale, precum conuri, nuci, batoane de scorțișoară sau felii de portocale uscate. Alături de cei mici, puteți crea ornamente frumoase de Crăciun pe care le veți putea folosi an de an.

Sursa imaginii: Adobe Stock