Cum am terminat cu ultimul examen al acestei sesiuni ma intalnesc cu prietena mea care imi spune: Draga trebuie sa fac epilare definitiva ca plec cu iubitul intr-o mini vacanta la parintii lui. Fiind in tema am zis sa mergem la o cafea sa ii explic tot ce stiu eu despre epilare, ce beneficii poate avea si sa aleaga ce I se potriveste.
Si am inceput…
Indiferent de anotimp, indiferent ca ne mandrim cu picioarele noastre sau nu, este necesar sa le acordam atentia cuvenita pentru a ne imbunatati viata, tonusul sau chiar sanatatea.
Despre epilare trebuie sa amintim ca este de mai multe metode iar cele mai importante sunt:
A. Epilarea cu ceara
Probabil cea mai folosita tehnica de epilare folosita de specialistii de beauty, tehnica folosita in cabinetele de cosmetica si saloanele de infrumusetare. Epilarea cu ceara are doua mari categorii: Epilarea cu ceara de unica folosinta si epilarea cu ceara traditionala sau ceara refolosibila. Avantajul cela mai notabil este ca rezultatele se vad imediat lasan o piele catifelata, demna de invidiat.
Sunt foarte multe cosmeticiene care epileaza cu ceara la salon si oricand vei gasi sa iti faci o programare in zona in care stai.
B. Epilare definitiva IPL sau Fotoepilarea
IPL (Intense Pulse Light) este procedeul de elimiare a firelor de par nedorite cu un impuls de lumina foarte intens. Poate ajunge la maxim 30 de Jouli si permite epilarea definitiva chiar si acasa.
Chiar daca se spune ca este o epilare definitiva as mentiona ca nu este chiar atat de definitiva. Astfel parul va reveni cam in 2-3 ani. Nu atat de gros si nu atat de dens cum era initial dar complet nu va disparea.
Costurile sunt relativ mai mari datorita tehnologiei de varf, dar si o perioada buna de timp vei uita de mersul la salon.
C. Epilarea laser
Aceasta epilare presupune folosirea unui echipament foarte performant de catre un personal specializat. Intensitatea de lucru este de 50 Jouli. Se poate face numai la saloanele de specialitate, pot aparea arsuri. Nu functioneaza in cazul firelor de par albe. Nu se recomanda expunerea la soare a zonei epilate intrucat pot aparea iritatii.
Ca si in cazul epilarii IPL avem acelasi avantaje si dezavantaje.
D. Epilarea prin electroliza
Actioneaza la radacina firului de par, este o tehnica meticuloasa, poate lasa mici cicatrici. Acul se introduce la radacina firului de par si este o procedura dureroasa. Daca esti o persoana care nu suporta durerea, nu iti recomand.
E. Epilarea cu pasta de zahar sau Sugaring
Acest tip de epilare foloseste un amestec de zahar, apa si zeama de lamaie sau alte arome. Se poate folosi pe zona liniei bikinilor sau pe axile. Necesita practica pana sa ajungi la un rezultat de exceptie. Nu apar reactii adverse, intrucat se folosesc ingrediente naturale.
Este de mentionat ca lamaia pusa pe porii deschisi poate produceo usturime. Daca nu esti o persoana care sa reziste la usturimea lamaii, nu recomand.
F. Epilarea cu un epilator electric
Epilatoarele electrice folosesc un arc sau niste pensete care prin invartire prind si smulg firele de par din radacina. Nu prea sunt eficiente in cazul firelor de par subtiri care ori se rup ori nu se smulg. Extragerea firelor de par cu penseta poate fi dureroasa, precum si in cazurile de epilare cu ceara sau pasta de zahar dar aici ai dezavantajul ca iei fir cu fir si durerea este destul de lunga pana termini toata zona de epilat.
Daca nu ai probleme cu durerea, poti incerca.
G. Inlaturarea firelor de par cu aparatul de ras sau crema depilatoare.
Aceste 2 procedee nu elimina firul din radacina si numai la suprafata, facand astfel posibila aparitia firelor de par mai mai groase sau mai rezistente numai dupa 2-3 zile.
Dezavantajul este ca dupa cateva zile parul revine mai gros si mai dur ca o barba de cateva zile la barbati, care zgarie sau agata hainele.
Concluzia:
Pentru mine cea mai buna varianta de epilare este ceara traditionala sau ceara de unica folosinta. Prefer sa aleg o ceara de epilat profesionala pe care o cumpar de la Total Pro Beauty.
Pe langa mersula la salon avem avantajul de a mai beneficia si de servicii adiacente precum:
1. Masajul
a) Fie ca vorbim de masajul de relaxare sau cel cu scop terapeutic, masajul aduce multiple beneficii si se recomanda efectuat constant. Specialistii au dezvoltat mai multe tipuri de masaj in functie de necesitate sau de zona ce trebuie tratata.
Dintre beneficiile acestora nu trebuie sa uitam:
- se reduc starile de incordare
- se eliberareza tensiunile articulare
- se imbunatateste circulatia sangvina
- se reduc durerile de spate
- se imbunatateste circulatia limfatica
- creste mobilitatea articulatiilor
- se reduce stresul cotidian
- se reduce anxietatea
2. Drenajul limfatic
Drenajul limfatic este o alta procedura de masaj care are ca beneficii: stimularea activitatii sistemului imunitar si circulatia sangelui. Acesta curata organismul de toxine si elimina deseurile metabolice. Limfa este formata preponderent din celulele albe si distruge toxinele acumulate de organism, fie prin arderi interne, fie introduse in organism ca si hrana.
3. Pedichiura
Pedichiura este, poate, cel mai la indemana sir de procedee ce poate fi facut cu succes la salonul de infrumusetare, sau acasa.
Dintre cele mai comune procedee la pedichiura avem:
- taierea, curatirea, ingrijirea si/sau lacuirea unghiilor
- indepartarea bataturilor sau surplusului de piele de pe calcaie si talpi
Asa ca daca nu te-am convins inca, te invit sa incerci toate variantele de epilare si sa imi spui care ti-a placut cel mai mult, dar nu uita: pielea fina cu cheltuiala se tine! ;)