Intr-o permanenta goana dupa un job mai bun, un salariu mai mare, bunastare si implinire profesionala, intr-o societate din ce in ce mai competitiva si o epoca a consumerismului, multi romani au inceput sa resimta nevoia de echilibru, reface si pastrare a integritatii mentale si fizice. Este motivul pentru care aleg sa evadeze in destinatii care le ofera servicii de spa, relaxare pentru trup si minte. Din nevoia de detasare infloresc si afacerile din zona de wellness. Cu o gama variata de servicii, in destinatii cat mai rupte de civilizatie si agitatie, businessurile care promit sa ajute oamenii sa isi imbunatateasca sanatatea si sa-si regaseasca echilibrul sunt din ce in ce mai profitabile.
Industria de wellness, o piata dinamica
Starea de permanenta alerta pe care ne-o impune societatea in care traim se resimte din ce in ce mai frecvent la nivelul organismului. Dincolo de oboseala fizica, stresul, presiunile de la locul de munca, provocarile din viata de zi cu zi isi pun amprenta si asupra sanatatii psihice. De aici nevoia de detasare si relaxare. Pentru unii se obtine prin masaje, pentru altii prin sesiuni de yoga, meditatie. Sunt persoane care isi regasesc echilibru prin sport sau printr-un program de alimentatie atent construit si monitorizat.
Clientii fideli ai industriei spa raman angajatii corporatiilor, antreprenorii de success care isi dedica intreaga energie businessului, dar si turistii in anumite destinatii care ofera servicii de spa si wellness.
Cifrele de la nivelul anului 2020 aratau ca Romania este pe locul 51 in lume dupa valoarea generata de intreaga industrie de wellness din tara, 10 miliarde de dolari.
In ultimii ani, s-a observat o crestere a interesului romanilor pentru experientele din zona de wellness ( de la servicii de nutritie, relaxare, servicii care pot ajuta la reducerea stresului, imbunatatirea somnului, cresterea nivelului de energie, mindfulness).
Servicii cautate in sectorul wellness
Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro