Topul salariilor in trei industrii-cheie: constructii, industria alimentara si agricultura
4/42633
calendar_month 13 Oct 2023, 12:04

Trei domenii au tinut prima pagina in ultima perioada, in contextul masurilor fiscale anuntate de Guvern. Industria constructiilor, industria alimentara si agricultura reprezinta domeniile in care angajatii au beneficiat de-a lungul timpului de facilitati. Retragerea anumitor facilitati va avea repercusiuni asupra pietei muncii, sustin specialistii. Si totusi, cat se castiga in aceste domenii? Un raspuns vine de la analiza platformei de recurtare BestJobs.

Cat se castiga in constructii, industria alimentara si agricultura?

Potrivit analizei BestJobs, numarul ofertelor de joburi din aceste domenii a stagnat in 2023, in contextul discutiilor despre noile masuri fiscale propuse de Guvern.

Ana Visian, Marketing Manager BestJobs

Observam o stagnare in sectoare, precum Constructii si Agricultura, care in aceasta perioada intensificau cautarile de specialist, care coincide si cu discutiile din sfera politica despre plata CASS in cazul acestor angajati sau impozitarea sumelor din salarii ce depasesc 10.000 de lei bruti. In ceea ce priveste HoReCa, o stagnare a recrutarilor e justificata de incheierea sezonului turistic”.

Platforma a publicat si un top al salariilor din aceste domenii. In constructii, un angajat poate depasi 2400 de euro, in timp ce in industria alimentara se poate ajunge pana la 1500, in cazul unui inginer tehnolog cofetarie. In ceea ce priveste agricultura, salariile difera in functie de zona de activitate (irigatii, silozuri).

Iata topul salariilor in cele trei industrii-cheie:

Citeste continuarea articolului pe Risco.ro.