studentie.ro  » universitar » admitere » 12 realitati pe care nu ti le-a spus nimeni despre facultate!

12 realitati pe care nu ti le-a spus nimeni despre facultate!

Publicat: 31 Mar 2015 | Vizualizari: 707

In cazul in cae te pregatesti ca anul acesta sa dai admitere la facultate si sa intri si tu din toamna in randul studentilor, probabil ca esti deja la curent in mare cu ceea ce inseamna viata de student: cursuri, seminarii, examene, carti pe care trebuie sa le cumperi mereu, viata de camin, lecturi nenumarate si ar mai fi si partea cu distractia pe care o cunoaste toata lumea.

Iata mai jos cateva lucruri in plus despre viata de student, pe care ar trebui sa le stii inainte de a incepe aceasta perioada a vietii tale:


1. Procesul de selectie la locurile de cazare ale universitatilor va fi asemanator cu The Hunger Games. Salveaza-te pe tine insuti si nu avea incredere in nimeni altcineva pentru a obtine un loc bun de cazare.


2. Cursurile de la 8.00 dimineata vor fi o realitate curenta si nu vei putea sa fugi de ele pentru ca vei avea nevoie de credite, iar prezenta la cursuri este una din conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a avea cat mai multe.


3. Primul tau coleg de camera s-a putea sa fie mai dificil si mai enervant uneori decat fratii tai mai mici pe care i-ai lasat acasa.


4. Baietii din facultate sunt la fel de complicati ca si cei din liceu si nu te astepta sa fie cu mult mai maturi decat cei mai devreme mentionati.


5. Cand vei primi pachet de acasa te vei simti la fel de fericit ca in ziua de Craciun cand trebuie sa iti deschizi cadourile.


6. Cele mai tari petreceri vor avea loc joia si nu in weekend, cum te-ai astepta. Asta pentru ca muzica e mai antrenanta si berea e mai buna cand stii ca dimineata trebuie sa te trezesti devreme pentru a ajunge la acele cursuri foarte matinale.


7. Ideea de falit din studentie nu e la fel ca cea din viata reala. Chiar daca nu vei mai avea bani, tot vei gasi modalitati de a te distra si a iesi din casa in weekend. Faptul ca nu vei avea bani pentru mancare e ca in viata reala, numai ca in facultate vei avea prieteni pe care te vei putea baza in astfel de situatii.


8. Cele mai bune lucrari ale tale vor fi scrise in jurul orei 1 dimineata. In cazul in care nu vei avea inspiratie o saptamana intreaga pentru eseul pe care trebuie sa il predai a doua zi, vei vedea ca in noaptea dinaintea dead-line-ului inspiratia va veni neconditionat.


9. Vei dezvolta o mare dependenta de cafea dat fiind programul istovitor din unele nopti...


10. Grupurile de studiu nu vor functiona niciodata. Chiar daca uneori va veti pregati si veti munci din greu pentru intalnirile de studiu, la fata locului se vor ivi alte subiecte mult mai interesante de discutat decat materia pentru examen.


11. Vei fi capabil sa functionezi zile intregi si chiar saptamani fara a manca o masa adevarata cum obisnuiai cand erai acasa: ciorba, carne, legume, cereale etc. In facultate, cartofii prajiti, pizza si snacks-urile vor parea a fi tot ce ai nevoie pentru a fi in plina forma...


12. Desi pare ca facultatea se invarte mai ales in jurul petrecerilor si distractiilor studentesti, de fapt, vei vedea ca toata lumea stie foarte bine de ce se afla aici. Competitia este acerba si fiecare vrea sa aiba succes, asa ca nu te lasa amagit de aparente...Foto: bumc.bu.edu

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00