studentie.ro  » universitar » admitere » 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a da la Arhitectura

3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a da la Arhitectura

Publicat: 14 Mar 2014 | Vizualizari: 848

Daca esti pasionat de arhitectura si ti-ai propus ca anul acesta sa dai admiteare la o facultate de profil, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a face acest pas. Iata-le pe cele mai importante!

Arhitectura este un domeniu in care desenul tehnic si creativitatea se imbina intr-un mod armonios, iar rezultatele pot fi cu adevarat deosebite. Totusi, indiferent pentru ce sectie doresti sa optezi, unele informatii raman general valabile.

1. Profesorii: o veritabila sursa de inspiratie

Inainte de admiterea la Universitatea de Arhitectura, te poti interesa daca exista posibilitatea audierii in avans a catorva cursuri ale viitorilor profesori. Acestia se pot dovedi veritabile surse de informatie si iti pot oferi sfaturi extrem de pretioase, ce-ti vor fi folositoare pe viitor. In plus, profesorii apreciaza initiativa si dedicarea studentilor. Astfel, daca te-ai apucat de un proiect important, nu ezita sa ceri parerea lor avizata. In plus, fii atent la criticile constructive pe care ti le vor oferi, deoarece ele te vor ajuta sa-ti imbunatatesti tehnica pe viitor.

2. Abonarea la reviste de arhitectura

Aceasta este o alta sugestie de care ar trebui sa tii cont inainte de a da la facultate. Revistele de arhitectura sunt, la randul lor, surse importante de inspiratie. Acestea pot sa-ti faciliteze o mai bina intelegere a notiunilor esentiale de arhitectura, in raport cu lumea exterioara. In plus, vei putea descoperi proiecte fascinante, ale unor arhitecti celebri, ce par sa sfideze gravitatia. Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca viitorii profesori incurajeaza studentii sa se aboneze la aceste publicatii, fiind de parere ca articolele pe care le vor citi ii vor ajuta sa inteleaga mult mai bine materiile pe care ei le vor preda.

3. Mancarea sanatoasa

Facultatea de arhitectura presupune si predarea proiectelor, respectand termene limita ce pot parea imposibile uneori. De aceea, alimentatia sanatoasa este esentiala. Chiar daca vei fi tentat sa sari peste mesele principale, incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume, excelente surse de vitamine si minerale, de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametri normali.

Foto: memphis.edu

Autor: Maria Ioncea

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-08-13 00:00:00 - 2022-09-08 00:00:00