studentie.ro  » universitar » admitere » 3 motive ca sa studiezi in Norvegia

3 motive ca sa studiezi in Norvegia

Publicat: 26 Mar 2014 | Vizualizari: 1523

Tarile nordice sunt renumite dintr-o varietate de motive, de la standardul inalt de trai la invatamantul de calitate si, mai ales, gratuit pentru tinerii din spatiul UE. Iar daca iti doresti sa studiezi si tu intr-o tara nordica, iata 3 motive pentru care te-ai putea indrepta catre Norvegia!

1. Invatamantul este gratuit si de inalta calitate

Primul si cel mai important motiv pentru care Norvegia ar putea fi o destinatie atractiva pentru studiile tale superioare - fie ele la nivel licenta, master sau doctorat - este acela al invatamantului gratuit si de foarte buna calitate. Spre exemplu, ai putea sa iti indrepti atentia catre Universitatea din Olso, aflata actualmente pe locul 67 in prestigiosul clasament mondial Shanghai Ranking, respectiv 89 in topul Quarelli Symonds (QS).

Tine cont totusi de faptul ca, desi invatamantul este gratuit, costul vietii in Norvegia este mai ridicat decat in multe alte tari europene si ca, pentru a studia in aceasta tara nordica, va trebui sa demonstrezi ca dispui de fonduri suficiente pentru a te intretine. Daca nu reusesti sa o faci prin forte proprii, intereseaza-te de alte modalitati de finantare - intre altele, ar trebui sa stii ca universitatile norvegiene ofera adesea burse partiale ori totale si pe criterii sociale.

2. Norvegia este o tara superba

Daca frigul nu te sperie (desi, trebuie spus, gerul nu este neaparat la el acasa in Norvegia), atunci cu siguranta vei fi impresionat de frumusetile Norvegiei. Printre altele, Norvegia se lauda cu fiordurile sale - stiai, de pilda, ca fiordul Geirangerfjord din regiunea Sunnmore se afla pe lista patrimoniului mondial al UNESCO? Sa nu uitam de cercul polar arctic si a sa aurora boreala, care poate fi admirata de pe teritoriul Norvegiei.

Norvegia se mandreste si cu arhitectura sa bine conservata de secole, dar si cu un standard de viata intr-atat de inalt incat, in 2009, aceasta tara nordica a fost desemnata, de Natiunile Unite, drept cel mai minunat loc in care poate cineva trai!

Am spus si ca vara soarele este sus pe cer chiar si la miezul noptii?

3. Norvegienii sunt oameni calzi

Desi au reputatia de a fi reci si inchisi ca vremea din iernile norvegiene lungi, locuitorii Norvegiei sunt, de fapt, oameni calzi si primitori, mari amatori de distractie si de activitati outdoors (chiar si - sau mai ales - in conditii de vreme nu tocmai placuta).

Foto: britishhouse.es

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-08-08 00:00:00 - 2022-08-09 00:00:00