studentie.ro  » universitar » admitere » Admitere 2014: Care studii iti ofera un viitor sigur? Afla la ce facultate sunt 50 de candidati pe loc!

Admitere 2014: Care studii iti ofera un viitor sigur? Afla la ce facultate sunt 50 de candidati pe loc!

Publicat: 18 Iul 2014 | Vizualizari: 1157

Ce intrebare isi pune un tanar astazi inainte de a se incrie la o facultate? Cu siguranta ca pe primul loc se situeaza cea privind capacitatea studiilor pe care le vor urma de a le asigura un viitor sigur. In 2014, se pare ca tinerii au mizat pe limbile moderne aplicate, diploma in acest domeniu fiind considerata astazi ca un pasaport sigur catre institutiile Uniunii Europene sau de ce nu, pentru o piata a muncii mai dinamica si mai ofertanta cu tinerii absolventi, chiar daca asta inseamna sa iti continui firul vietii peste ocean.

Asa se face ca in cadrul sectiei de limbi moderne aplicate din Universitatea Bucuresti, concurenta este pana in prezent de 50 candidati pe un loc.

Inscrierile la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti au inceput pe 10 iulie, astazi 18 iulie fiind ultima zi in care candidatii isi mai pot depune dosarele. Taxa de inscriere la aceasta facultate este de 250 de lei.

Anul acesta Facultatea de Limbi si Literaturi straine din cadrul UB scoate la concurs 1156 de locuri dintre care, 460 la buget si 696 la cu taxa. La sectia Limbi moderne aplicate s-au scos anul acesta la concurs 270 de locuri dupa cum urmeaza:

  • Traducere si interpretare: engleza, franceza, germana, spaniola, rusa, italiana: 36 la buget si 60 la cu taxa.
  • Limbi moderne aplicate: Engleza A (limbi B: germana, franceza, italiana, spaniola, ceha, polona): 10 la buget si 170 la cu taxa.


Conditiile de admitere la cele doua specializari constau in o proba scrisa cu doua discipline (o limba straina si obligatoriu limba romana) la Traducere si interpretare si scrisoare de intentie (25%) si media de la Bacalaureat (75%).Foto: ziuaveche.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00