studentie.ro  » universitar » admitere » Admitere 2014: Ce criterii impune Universitatea Babes-Bolyai?

Admitere 2014: Ce criterii impune Universitatea Babes-Bolyai?

Publicat: 03 Feb 2014 | Vizualizari: 902

Daca te-ai hotarat deja ca dupa absolvirea liceului sa urmezi cursurile Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, probabil ca incepi de pe acum sa te interesezi despre cum se va sustine concursul de admitere la facultate in aceasta vara.

UBB Cluj-Napoca a pastrat si pentru anul acesta taxa de inscriere in valoare 100 de lei si invita candidatii sa isi depuna dosarele pentru concurs in perioada 15-19 iulie 2014. Pe langa diploma de bacalaureat, iata ce mai trebuie sa contina dosarele:

  • certificatul de nastere in copie si originalul pentru a fi legalizat la facultate;
  • adeverinta medicala tip (in original);
  • doua fotografii tip Buletin (Carte) de identitate;
  • diploma de licenta/absolvire sau diploma echivalenta cu aceasta (in copie legalizata), pentru licentiatii/absolventii de colegiu, care doresc sa urmeze o a doua specializare sau diploma de licenta ori adeverinta pentru cei care urmeaza studii de master;
  • alte acte stabilite prin metodologia proprie a facultatilor.


Daca la mai multe dintre cele 21 de facultati ale Universitatii Babes-Bolyai admiterea are loc pe baza de dosare luand in considerare media examenului de bacalaureat, afla ca la Facultatea de Chimie, spre exemplu, concursul va consta intr-un test de tip grila pentru care candidatii vor avea de ales intre urmatoarele discipline: Chimie anorganica, Chimie organica sau Matematica-algebra.

Pentru admiterea la Facultatea de Geografie, candidatii vor avea de pregatit o scrisoare de intentie ce va fi notata cu calificativul admis/ respins, iar la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor admiterea va consta intr-un eseu scris cu tematica data de facultate notat cu acelasi tip de calificativ.

Daca vrei sa afli cum se va desfasura admiterea si la celelalte facultati din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, dar si cate locuri sunt disponibile pentru urmatorul an universitar, acceseaza sectiunea Admitere Facultate disponibila pe Studentie.ro.

Autor: Andreea Catan

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-08-13 00:00:00 - 2022-08-18 00:00:00