studentie.ro  » universitar » admitere » Admitere 2014: Inscrieri cu final neasteptat la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul UBB!

Admitere 2014: Inscrieri cu final neasteptat la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul UBB!

Publicat: 18 Iul 2014 | Vizualizari: 913

In timp ce unii candidati mai au la dispozitie mai mult de doua zile pentru a se inscrie la facultate, unii si-au luat de-o grija in aceasta privinta. Unele facultati au terminat inscrierile pentru sesiunea iulie 2014, iar stresul ca nu vor reusi sa isi depuna dosarul in timp util a determinat agitatie la portile facultatilor in cauza.

Asa s-a intamplat si la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca, unde candidatii la admitere s-au inghesuit ieri pentru a reusi sa se inscrie in ultima zi in care mai puteau face acest lucru.

Dupa terminarea inscrierilor, concurenta la aceasta facultate este de patru pe loc, pe locurile de la buget inscriindu-se 411 concurenti pe cele 113 locuri scoase la concurs. In cadrul acestei facultati, viitorii studenti pot opta pentru urmatoarele specializari: Educatie fizica si sportiva, Sport si performanta motrica, Kinetoterapie si motricitate speciala.

Pentru specializarile Educatie fizica si sportiva si Sport si Performanta Motrica, criteriul de selectie consta intr-un traseu aplicativ pentru evaluarea aptitudinilor motrice.

La specializarea Kinetoterapie si motricitate speciala probele de concurs sunt urmatoarele:

  • Traseu aplicativ pentru evaluarea aptitudinilor motrice, notat cu calificativul Admis/Respins (Proba eliminatorie)
  • Examen scris, tip test grila la Biologie, cls. a XI-a, autori: Ionel Rosu, Calin Istrate, Aurel Ardelean, Ed. Corint, cap. I/1. Planuri si raporturi anatomice; II/A/1. Sistemul nervos; II/A/2/2.8. Analizatorul kinestezic; II/A/4. Miscarea; II/B/2. Circulatia; II/B/3. Respiratia. Manualul este valabil pentru linia romana.


La locurile cu taxa, Facultatea de Educatie Fizica si Spot din cadrul UBB scoate la concurs 415 locuri in 2014, taxa anuala de scolarizare fiind de 2.600 de lei.

Si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul UBB s-au terminat inscrierile ieri, 17 iulie, aici inscriindu-se 118 candidati pe cele 118 locuri scoase la concurs.

Inscrierile la celelalte facultati din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca continua pana pe 20 iulie. Pana acum s-au inscris 6.965 de candidati pe cele 4.840 de locuri bugetate scoase la concurs in 2014.


Foto: citynews.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-08 00:00:00