studentie.ro  » universitar » admitere » Admitere 2014: Probe de concurs si locuri la admitere la SNSPA

Admitere 2014: Probe de concurs si locuri la admitere la SNSPA

Publicat: 19 Iun 2014 | Vizualizari: 1077

Scoala Nationala de Studii Politice este printre singurele institutii de invatamant superior care au pastrat examenul scris ca proba de concurs pentru admiterea la facultate. Perioada de inscriere la concurs difera la o facultate la alta. Mai multe detalii, in continuare!

SNSPA pastreaza traditia an de an la admiterea in facultate, asa ca nici sesiunea din iulie 2014 nu va face exceptie. Pentru fiecare dintre programele de licenta, candidatii vor sustine probe scrise la alegere intre mai multe discipline, iar media examenului de bacalaureat se ia in calcul doar pentru departajarea candidatilor sau reprezinta un mic procent din media finala, in functie de facultate. Asadar:

La Facultatea de Administratie Publica, inscrierile au loc in perioada 14-19 iulie 2014, iar concursul de admitere consta in sustinerea unei probe scrise (examen tip grila, 30 de intrebari, o varianta de raspuns corecta) la o disciplina la alegere (Economie, Geografie, Istoria romanilor, Limba romana sau Limba engleza).

Afla informatii complete despre admiterea la toate facultatile din Romania, aici>>


Media finala de admitere se calculeaza astfel: 80% nota probei scrise + 20% media examenului de bacalaureat. Tematica de admitere pentru cele cinci discipline de concurs poate fi consultata aici: Economie; Geografie, Istoria romanilor, Limba romana, Limba engleza.

La Facultatea de Stiinte Politice inscrierile au inceput de pe data de 15 mai si vor dura pana pe 8 iulie 2014. Admiterea in invatamantul universitar de licenta curs de zi (3 ani, 180 credite) se face prin examen scris sustinut in doua sesiuni de pretestare la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: filosofie, sociologie, economie, psihologie, istorie, matematica. Pentru specializarea Psihologie si Sociologie se admit doar candidatii care au dat proba la aceste discipline.

La Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, inscrierile se desfasoara in perioada 11-17 iulie 2014, iar concursul de admitere pentru specializarile Comunicare si Relatii Publice si Publicitate are loc simultan si consta intr-o singura proba scrisa, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Limba si literatura romana; Psihologie; Economie; Filosofie. in aprecierea lucrarii se va tine seama de nivelul cunostintelor, de capacitatea de analiza, de argumentare si interpretare, de aptitudinile de comunicare scrisa, de expresivitatea redactarii, de stil si de orizontul cultural al referintelor critice. Media la examenul de Bacalaureat nu intra in calculul notei de admitere. Aceasta va fi folosita doar pentru departajarea ultimilor candidati cu note egale.

Locurile disponibile pentru sesiunea de admitere iulie 2014 sunt repartizate astfel:

  • Facultatea de Comunicare si Relatii Publice: 250 de locuri la buget si 180 cu taxa
  • Facultatea de Administratie Publica: 175 de locuri la buget si 25 cu taxa
  • Facultatea de stiinte Politice: 300 de locuri la buget si 50 cu taxa
  • Facultatea de Management: 75 de locuri la buget si 25 cu taxa


Perioada de inscriere la examenul scris de admitere pentru Facultatea de Management este tot 11-17 iulie 2014, iar conditiile de admitere sunt: 65% nota obtinuta la examenul scris, 35% media obtinuta la examenul de bacalaureat. Examenul scris (tip grila), va fi la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba Engleza sau Matematica.

Andreea Catan

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-08-09 00:00:00 - 2022-09-05 00:00:00