Admitere 2014: Top 5 facultati de economie cu cele mai mici taxe de scolarizare
3/33700
calendar_month 20 Iun 2014, 00:00
Cursul de economie din liceu ti-a starnit pasiunea pentru cifre si vrei ca pe viitor sa-ti faci o cariera in acest domeniu. Pentru ca va trebui sa te obisnuiesti din timp cu gestionarea banilor, Studentie.ro iti prezinta mai jos 5 facultati de economie cu cele mai mici taxe de scolarizare din tara:

Pe primul loc in acest top se claseaza Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Romano-Germane din Sibiu, cu o taxa anuala de studiu in valoare de 2000 de lei. Durata studiilor este de 3 ani, iar admiterea se desfasoara pe baza de dosar, avand ca si criteriu de departajare media examenului de bacalaureat.
Inscrierile incep pe data de 1 iulie si dureaza pana pe 30 iulie 2014, percepandu-se o taxa de admitere in valoare de 120 de lei.

Urmatoarea facultate care se numara printre cele care au cele mai mici taxe de scolarizare este Facultatea de Stiinte Economice de la Universitatea "Alma Mater" Sibiu, fiind de 2280 lei. Admiterea se desfasoara tot pe baza de dosar in perioada 2-25 iulie 2014, urmand ca pe data de 26 iulie sa fie afisata lista cu candidatii admisi. Taxa de admitere pentru inscriere la Facultatea de Stiinte Economice este de 100 lei, iar admiterea se face in ordinea descrescatoare a mediei generale de admitere care se calculeaza ca medie admitere intre nota obtinuta la examenul de bacalaureat si media anilor de liceu.

Afla informatii complete despre admiterea la toate facultatile din Romania, aici>>

La o mica diferenta financiara fata de aceasta, se afla Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, care percepe o taxa de scolarizare anuala de 2500 de lei, ata la ZI, cat si la ID. Criteriile de selectie la concursul de admitere sunt:
- criteriul 1: eseu motivational, scris, datat si semnat de candidat, depus la momentul inscrierii, care va primi calificativul admis/respins. Detaliile privind eseul motivational sunt prezentate in Anexa 4 a prezentului Regulament; Eseul motivational constituie proba de admitere.
- criteriul 2: ordonarea candidatilor declarati admisi la criteriul 1 dupa media generala de admitere. Media generala de admitere este media generala de bacalaureat la care se adauga, daca este cazul, punctaje conform criteriilor suplimentare, fara a depasi nota 10.

In ceea ce priveste taxa de admitere, aceasta este 150 lei, iar perioada de inscriere a candidatilor este 14-18 iulie 2014.

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara este de 3000 de lei pentru cursurile la ZI si 2700 de lei la ID, avand ca perioada de inscriere 14-21 iulie 2014 si taxa de admitere in valoare de 100 lei. Candidatii care isi depun dosarele de admitere la Facultatea de Economie si Adminstrarea Afacerilor din cadrul UVT vor trece prin doua probe de admitere si anume:
Proba 1: Proba eliminatorie (interviu motivational pe baza unei scrisori de intentie elaborata in prealabil (conform unei structuri care va fi prezentata in cadrul Metodologiei de admitere a facultatii).
Proba 2: Concurs de admitere (evaluarea dosarului: media de bacalaureat si anumite note obtinute la bacalaureat).

Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului si Facultatea de Economie, ambele din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, se afla la egalitate in ceea ce oriveste taxa anuala de studiu, aceasta fiind in valoare de 3500 de lei la ZI si 3200 la ID. ambele facultati isi asteapta candidatii in perioada 15-18 iulie 2014, cu o taxa de inscriere de 100 de lei. Admiterea la ASE in 2014 la facultate (ciclul licenta) se face prin concurs, pe baza mediei de la bacalaureat.



Nota: Topul a fost realizat in functie de informatiile furnizate de facultati pana in acest moment.

Andreea Catan
Foto: counsellingpsychologist.org