studentie.ro  » universitar » admitere » ADMITERE 2015: La ce facultati se da examen si la care se intra cu media de la BAC la Universitatea Bucuresti

ADMITERE 2015: La ce facultati se da examen si la care se intra cu media de la BAC la Universitatea Bucuresti

Publicat: 08 Iul 2015 | Vizualizari: 2086

Ieri a fost ziua cea mare, in care ai aflat ce nota ai obtinut la examenul de bacalaureat. Urmatoarea etapa in continuarea studiilor este depunerea dosarului de inscriere la facultate. Universitatea din Bucuresti isi deschide portile candidatilor incepand cu 9 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2015. Acte ale dosarului de inscriere

Pentru inscrierea la concursul de admitere, candidatii vor completa fisa-tip de inscriere, in care vor mentiona, sub semnatura proprie, toate datele solicitate in formularul respectiv. Candidatii din rândul minoritatilor nationale vor preciza, in fisa de inscriere, disciplinele pe care le-au studiat in liceu in limba materna si pentru care solicita sa sustina probele in limba respectiva.

Acte necesare la inscriere:
- fisa-tip de inscriere ;
- diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original sau copie legalizata sau adeverinta (in cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promotia 2015) eliberata de catre institutia de invatamânt, in care se mentioneaza media generala, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate si faptul ca nu a fost eliberata diploma;
- certificatul de nastere, in copie legalizata;
- diploma de olimpic, in copie, numai pentru candidatii care se inscriu ca olimpici ;
- adeverinta medicala-tip, din care sa rezulte ca este apt pentru facultatea la care candideaza;
- trei fotografii tip buletin de identitate;
- B.I sau C.I in copie;
- chitanta de plata a taxei de inscriere la concursul de admitere in conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universitatii din Bucuresti
- atestatul de recunoastere a studiilor efectuate in afara României, eliberat de catre directia de specialitate din cadrul M.E.C.S.

Numai pentru persoanele care solicita scutirea de taxa la inscriere la concursul de admitere, se va prezenta unul din urmatoarele documente:

- copie legalizata de pe certificatele de deces ale parintilor (in cazul celor orfani de ambii parinti);
- adeverinte de la casa de copii (in cazul celor aflati in aceasta situatie);
- adeverinte din care sa rezulte calitatea de personal didactic, in activitate, a sustinatorilor legali;
- adeverinte din care sa rezulte calitatea de personal incadrat in Universitatea din Bucuresti pentru sustinatorii legali ai candidatului.

Inscrierea la domeniul TEOLOGIE, pentru absolventii seminariilor teologice liceale, se poate face numai pe baza diplomei de bacalaureat, exceptie facând absolventii de seminar din seriile anterioare anului 1992, a caror diploma a fost echivalata cu cea de bacalaureat; in plus, candiatii sunt obligati sa prezinte certificatul de botez, precum si acordul scris al Arhiepiscopiei sau Episcopiei de care acestia apartin (acceptul forului bisericesc care-i poate oferi pe parcursul studiilor sumele banesti cuvenite: donatii, burse, semiburse etc.) si in cadrul careia urmeaza a fi repartizati.

Cei care se inscriu si urmeaza doua facultati vor prezenta originalul diplomei de bacalaureat la facultatea la care au fost admisi pe locurile finantate de la buget, iar copia legalizata la cealalta facultate.

ADMITERE FACULTATE 2015. Cifra de scolarizare si cum se da admiterea la Universitatea din Bucuresti

Pentru cele 19 facultati ale sale, Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia candidatilor 4.450 de locuri finantate de la bugetul de stat si 4.000 de locuri la invatamantul cu taxa.

Modalitatea de admitere la facultatile UB se realizeaza fie pe baza de media examenului de la bacalaureat, fie pe baza unor probe scrise. Locurile repartizate pe facultati, modalitatea de admitere si taxa de studii la Universitatea Bucuresti le gasesti aici>>

Andreea Catan
Foto: ige3.unige.ch

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00