studentie.ro  » universitar » admitere » ADMITERE FACULTATE 2014: Au inceput inscrierile la facultati

ADMITERE FACULTATE 2014: Au inceput inscrierile la facultati

Publicat: 14 Iul 2014 | Vizualizari: 598

De azi incep inscrierile la majoritatea universitatilor din tara. Pret de cateva zile, sediile facultatilor vor fi luate cu asalt de catre candidatii dornici sa se inscrie la concursul de admitere. Anul acesta, tot mai multe universitati au renuntat la examenul de admitere in favoarea eseurilor, interviurilor si concursurilor pe baza de dosar.

La Timisoara, candidatii care doresc sa se inscrie la Universitatea Politehnica au posibilitatea de a evita cozile din facultate efectuand inscrierea online pe site-ul facultatii, tot incepand de azi pana pe 18 iulie. Pe 22 iulie se va sustine examenul de admitere, urmand ca pe 23 sa se afle deja rezultatele.

La Iasi, situatia este la fel, inscrierile la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" se pot face si online, evitandu-se astfel cheltuielile pentru deplasare pentru cei din afara orasului.

In ceea ce priveste inlocuirea examenului cu admiterea pe baza de eseu, interviu sau media de la bacalaureat, Academia de Studii Economice din Bucuresti se numara printre institutiile de invatamant superior care au facut aceasta schimbare si au ales sa departajeze candidatii in functie de rezultatele de la examenul de bacalaureat. Aici, inscrierile incep din 15 iulie si se incheie pe 18 iulie.

Si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca incepe inscrierile tot de azi, pana pe 21 iulie. In total, UBB pune la dispozitia candidatilor 4.840 locuri la buget si 9.298 la taxa.

Gaseste toate informatiile de care ai nevoie pentru admiterea la toate universitatile din tara, atat private, cat si de stat, in sectiunea Admitere facultate disponibila pe Studentie.ro

Andreea Catan
Foto: voceatransilvaniei.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-08-09 00:00:00 - 2022-09-06 00:00:00