studentie.ro  » universitar » admitere » ADMITERE FACULTATE 2014: Care sunt taxele si cifrele de scolarizare la cele mai mari universitati din tara?

ADMITERE FACULTATE 2014: Care sunt taxele si cifrele de scolarizare la cele mai mari universitati din tara?

Publicat: 14 Iul 2014 | Vizualizari: 1312

Admiterea la facultate a inceput deja pentru majoritatea universitatilor din tara. Faptul ca modalitatea de admitere s-a schimbat anul acesta in favoarea candidatilor nu mai reprezinta o noutate, mai multe facultati inlocuind examenul de admitere cu sustinerea unui interviu, concurs de dosare sau redactarea unui eseu motivational. Cum sta situatia anul acesta in privinta cifrelor de scolarizare si a taxelor de studiu in cele mai mari centre universitare din tara, afla in continuare!

Universitatea Bucuresti

Pentru admiterea 2014, Universitatea Bucuresti scoate la concurs 4400 locuri la buget si 4000 la taxa, iar valoarea taxelor de scolarizare porneste de la 3100 lei pana la 3400 lei, cea mai mare. Care este modalitatea de admitere si cum sunt repartizate cifrele de scolarizare afla in Admitere facultate 2014: Totul despre admiterea la Universitatea Bucuresti. Inscrierile au inceput si se desfasoara pana pe data de 18 iulie 2014.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

UBB Cluj a dat startul inscrierilor luni, 14 iulie si dureaza pana pe 21 iulie. Concursul de admitere la facultatile UBB se desfasoara atat pe baza de dosare, unde media de la bacalaureat are o pondere de 100%, dar si prin examen scris la unele facultati. Cifra de scolarizare aprobata de Ministerul Educatiei pentru anul universitar 2014-2015 la UBB este de 4.840 la buget si 9.298, cu taxe de scolarizare care urca pana la 4.500 de lei pe an. Afla care va fi modalitatea de admitere, cate locuri sunt disponibile si care sunt taxele de studiu la facultatea la care vrei sa te inscrii in ADMITERE FACULTATE 2014: Totul despre admiterea la UBB Cluj-Napoca.

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti

UMF "Carol Davila" scoate la concurs pentru admiterea din acest an aproape 1500 de locuri, buget si taxa. Inscrierile au loc in perioada 14-19 iulie 2014, iar la depunerea dosarelor de concurs, candidatii vor plati o taxa in valoare de 200 de lei. Examenul de admitere va avea loc in data de 23.07.2014 pentru toate facultatile (Medicina, Medicina Dentara, Farmacie si Facultatea de Moase si Asistenta Medicala), ora de incepere a probei scrise fiind 9:00 a.m. Afla care sunt locurile si taxele pentru fiecare facultate din cadrul UMF "Carol Davila" in ADMITERE FACULTATE 2014: Aproape 1500 de locuri la UMF "Carol Davila" din Bucuresti.

Academia de Studii Economice din Bucuresti

Academia de Studii Economice isi asteapta candidatii pentru depunerea dosarelor de admitere in perioada 15-18 iulie a.c. la sediul din Piata Romana, Bucuresti.
Admiterea la ASE in 2014 la facultate (ciclul licenta) se face prin concurs, pe baza mediei de la bacalaureat, cu exceptia Facultatii de Administrarea Afacerilor in limba engleza, unde candidatii vor sustine initial o proba de competenta lingvistica eliminatorie pentru programele respective de studiu, notata cu calificativul admis/respins. Taxa de inscriere este in valoare de 100 de lei la oricare din facultatile ASE, iar taxa anuala la cursurile cu frecventa este de 3500 lei, in timp ce pentru cursurile cu frecventa redusa studentii vor plati o taxa de scolarizare anuala de 3200 lei. Locurile disponibile pentru admiterea din acest an sunt in numar de 5500, buget si taxa.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Perioada de inscriere pentru ocuparea locurilor la admiterea 2014 la facultatile din cadrul UAIC este 16 - 21 iulie, iar numarul locurilor scoase la concurs este de 3415 la buget si 2002 la taxa.
La majoritatea facultatilor, admiterea se desfasoara pe baza de concurs de dosare, unde media de la examenul de bacalaureat are o pondere de 100%. Ce acte trebuie sa contina dosarul de admitere, care sunt taxele de scolarizare la fiecare facultate in parte si cum sunt repartizate locurile afla in Admitere 2014: Cate locuri pune la dispozitia candidatilor Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava

In perioada 14-23 iulie 2014, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava isi deschide portile pentru candidatii care doresc sa devina studenti in cadrul cestei institutii de invatamant. USV pune la dispozitia candidatilor sai 4.043 locuri la buget, taxa si ID. Taxa de admitere si scolarizare variaza de la 50 la 150 de lei in functie de fiecare facultate in parte. Afla mai multe despre admiterea la facultatile USV in ADMITERE FACULTATE 2014: Totul despre admiterea la Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava.

Universitatea "Ovidius" din Constanta

Universitatea "Ovidius" din Constanta si-a deschis si ea portile pe 14 iulie pentru viitorii boboci, punand la bataie anul acesta 2.939 de locuri la buget si 1.340 de locuri la cu taxa. La majoritatea facultatilor din Constanta admiterea se va face anul acesta pe baza de dosar. Exista insa cateva facultati la care se va da examen scris (in perioada 21 - 27 iulie) dupa cum urmeaza:
- Facultatea de medicina dentara - test grila Biologie
- Facultatea de farmacie - test grila Biologie-Chimie
- Facultatea de medicina - test grila Biologie-Chimie organica
- Facultatea de arta - proba vocationala
- Facultatea de Litere - proba orala

Universitatea Politehnica din Bucuresti

Inscrierile la facultatile Universitatii Politehnice din Bucuresti au inceput pe 12 iulie si continua pana pe 19 iulie, intre orele 9.00 - 16.00. Taxa de inscriere la oricare dintre facultatile UPB este de 100 de lei. In 2014, la UPB sunt disponibile 5 950 de locuri, dintre care 4 800 la buget si 1150 la cu taxa. 7 dintre facultatile UPB organizeaza anul acesta examen cu doua probe scrise, in timp ce la celelalte opt facultati selectia se face pe baza unei probe orale constand in interviu si test grila. Care sunt acestea afla in Admitere 2014: Tot ce trebuie sa stii despre admiterea la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Tu la ce facultate iti vei depune candidatura?


Andreea Catan
Foto: admitere.unibuc.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-08-11 00:00:00 - 2022-09-05 00:00:00