studentie.ro  » universitar » admitere » ADMITERE FACULTATE 2014: Situatia inscrierilor la UBB Cluj-Napoca

ADMITERE FACULTATE 2014: Situatia inscrierilor la UBB Cluj-Napoca

Publicat: 16 Iul 2014 | Vizualizari: 1119

Inca din prima zi de inscrieri, peste 800 de absolventi de liceu si-au depus dosarele de candidatura pentru admiterea la facultatile Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. Cea mai cautata specializare a fost, dupa prima zi de inscrieri, Matematica.

Facultatea de Matematica si Informatica scoate la concurs 439 de locuri, la domeniul Matematica, la buget pentru care s-au inscris deja 351 de candidati, si 323 de candidati pentru cele 350 de locuri, la domeniul Informatica, fiind astfel facultatea cu cei mai multi inscrisi de pana acum, urmata de Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, cu 129 de dosare depuse pentru cele 343 de locuri la buget.

La Facultatea Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor s-au inscris pana acum 126 de candidati pentru cele 639 de locuri, iar la Facultatea de Geografie s-au inscris 100 de candidati pentru cele 410 locuri la buget.


Daca nu te-ai inscris pana acum, trebuie sa stii ca taxa de inscriere este in valoare de 150 lei, iar actele pe care trebuie sa le contina dosarul tau de admitere sunt urmatoarele:

a) Diploma de bacalaureat sau echivalenta acesteia, in original; pentru cei ce au deja calitatea de student este necesara o adeverinta (in original) din care sa rezulte calitatea de student si o dovada ca originalul diplomei se afla la prima facultate. Absolventii de liceu din promotia 2014 pot prezenta in locul diplomei de bacalaureat Adeverinta-tip din care sa rezulte ca au absolvit liceul si au promovat examenul de bacalaureat. Daca opteaza pentru Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor ca prima (eventual unica) facultate, candidatii declarati admisi proveniti din promotia 2014 au obligatia ca pâna in 26 iulie 2014 sa depuna Diploma de bacalaureat in original la punctul de inscriere al facultatii;
b) foaia matricola de liceu (in original);
c) certificatul de nastere, in copie legalizata;
d) certificatul de casatorie, in copie (unde este cazul);
e) adeverinta medicala tip, eliberata de cabinetele scolare, dispensarul teritorial sau medicii de familie;
f) trei fotografii tip buletin (carte) de identitate;
g) copie simpla a cartii de identitate;
h) dovada achitarii primei rate din taxa de scolarizare (daca este cazul);
i) atestatul de echivalare a studiilor, in original (unde este cazul);
j) Diploma de licenta/absolvire sau diploma echivalenta cu aceasta (in copie legalizata), precum si Diploma de bacalaureat (in original) pentru licentiatii/absolventii de colegiu, care doresc sa urmeze o a doua facultate.


Inscrierile continua pana pe 18 iulie sau 21 iulie in functie de facultati. In total, numarul locurilor disponibile este de 4.840 la buget si peste 9.000 la taxa.

Andreea Catan
Foto: observatorbn.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2022-08-13 00:00:00 - 2022-09-06 00:00:00