studentie.ro  » universitar » admitere » ADMITERE FACULTATE 2015: Ce strategii adopta universitatile pentru a atrage studenti?

ADMITERE FACULTATE 2015: Ce strategii adopta universitatile pentru a atrage studenti?

Publicat: 14 Iul 2015 | Vizualizari: 1418

Saptamana de goc pentru absolventii de liceu si universitati. De luni, au inceput inscrierile la cele mai multe institutii de invatamant superior din tara, iar an de an candidatii se imputineaza.

Desi anul acesta promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost mai crescuta fata de anul trecut, in prima saptamana a inscrierilor la facultate, sediile marilor universitati sunt aproape goale. De vina este, se pare, intarzierea eliberarii adeverintei de bacalaureat, spun reprezentantii universitatilor.
Cu fiecare sesiune de admitere, institutiile de invatamnt superior apeleaza la tehnici noi de atragere a candidatilor. Fie ca este vorba de admitere timpurie, de introducerea unor specializari noi in limbi straine, universitatile spera sa capteze atentia a cator mai multi absolventi de liceu.
Facultatea de Informatica din cadrul UAIC, admitere in clasa a XI-a
Intrucat conducerea facultatii considera examenul de bacalaureat este prea extenuant pentru elevi si le ingreuneaza capacitatea de a mai sustine inca unul de admitere cateva zile mai tarziu, s-a hotarat ca din aceasta vara sa se organizeze admitere timpurie pentru elevii de clasa a XI-a, pentru a-si asigura locurile.
Asadar, examenul de admitere pentru anul universitar 2016/2017 la Facultatea de Informatica se va putea sustine de catre liceeni in data de 19 iulie 2015. Singura lor "grija" va mai ramane, astfel, promovarea examenului de bacalaureat anul viitor.
Doua specializari noi la Universitatea "Transilvania" din Brasov
Limba si literatura chineza si Ingineria biomaterialelor sunt cele doua specializari noi care vor fi disponibile in cadrul universitatii incepand cu anul 2015/2016. Prima face parte din cadrul Facultatii de Litere si scoate la concurs 30 de locuri la buget si 20 de locuri la taxa, iar cea de-a doua din cadrul Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor si scoate la concurs 23 de locuri la buget si 37 la taxa.
Modalitatea de admitere se va realiza pe baza de concurs de dosare unde se va lua in considerare media examenului de bacalaureat.
Admitere inainte de bac si la Facultatea de Business
Si la Facultatea de Business din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca admiterea a avut inainte de sustinerea examenului de bacalaureat. Concursul sustinut in data de 25 aprilie 2015 a inclus intrebari teoretice si practice de tip grila, la care au participat 200 de elevi de clasele a XI-a si a XII-a.
Candidatii care au obtinut nota peste 9 vor putea participa la clasamentul admiterii fara a mai sustine un examen, iar cei cu nota intre 6 si 9 vor putea opta pentru calcularea mediei de admitere cu 30% nota de la concurs si 70& nota de la bacalaureat.
Politehnica din Timisoara incheie parteneriate cu multinationalele
Aproape 3.000 de locuri va pune la dispozitia candidatilor Universitatea Politehnica din Timisoara pentru viitorii studenti. Universitatea detine parteneriate cele mai importante companii la nivel mondial in domeniu.
De exemplu, anul trecut s-au incheiat colaborari cu aproape 90 de companii din vestul tarii, in cadrul carora studentii isi pot incepe si dezvolta cariera in inginerie. "Universitatea noastra investeste in permanenta, prin parteneriatele cu mediul economic si social, pentru a le da posibilitatea studentilor si absolventilor sa se integreze cat mai rapid", a declarat rectorul universitatii, Viorel-Aurel Serba, potrivit Adevarul.ro.
Citeste si
ADMITERE FACULTATE 2015: Top 5 universitati mari unde se intra pe dosar
ADMITERE FACULTATE 2015: Situatia inscrierilor dupa prima zi la UBB Cluj-Napoca
ADMITERE MEDICINA 2015: Concurenta si anul acesta la universitatile de medicina
Andreea Catan
Foto: globalengineeringnews.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-10 00:00:00