studentie.ro  »  Universitar  »  Admitere  »  ADMITERE FACULTATE 2015: Cea mai ravnita facultate la Universitatea Tehnica din Iasi

ADMITERE FACULTATE 2015: Cea mai ravnita facultate la Universitatea Tehnica din Iasi

1/197548
calendar_month 31 Iul 2015, 00:00
Renumele Universitatii Tehnice din Iasi atat la nivel national, cat si international, premiile obtinute de studenti in cadrul competitiilor, dar si cursurile academice organizate pe timpul verii determina tot mai multi absolventi de liceu sa-si doreasca sa devina studenti aici.

La sesiunea de vara a admiterii la facultate 2015, care s-a incheiat vineri, 31 iulie, Universitatea a inregitrat peste 4.000 de dosare la cele 11 facultati ale sale. Avand in vedere cererea mare de specialisti IT pe piata muncii si dezvoltarea continua a tehnologiei, nu mai este de mirare ca cea mai cautata facultate din cadrul UTI a fost Automatica si Calculatoare. Peste 900 de candidati s-au inscris pentru cele 256 de locuri, inregistrand o concurenta de 3.5 canidati pe loc.

Specializarea anului: Unde s-au batut 80 de candidati pentru un loc?

Potrivit Ziaruldeiasi.ro Topul celor mai ravnite facultati din cadrul Universitatii Tehnice din Iasi este completat de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, cu o concurenta de 2.8 candidati pe loc.

La polul opus se afla Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului, Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor si Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial care nu si-au ocupat locul in prima sesiune, urmand sa organizeze o noua sesiune in toamna.

Andreea Catan
Foto: drharoldkerzner.wordpress.com