studentie.ro  » universitar » admitere » ADMITERE FACULTATE 2015: La ce specializari este cea mai mare concurenta

ADMITERE FACULTATE 2015: La ce specializari este cea mai mare concurenta

Publicat: 10 Iun 2015 | Vizualizari: 1411

La ora actuala, printre cele mai mari salarii le obtin tinerii care lucreaza in domeniul IT. Ai ghicit, specializarile facultatilor cu profil IT sunt cele mai cautate in randul absolventilor de liceu.

Inca din timpul facultatii, studentii sunt vanati de gigantii IT si invitati sa efectueze stagii de internship care, mai tarziu, ii transforma in angajati in toata regula. Un tanar absolvent, la primul job, ajunge sa castige chiar si 1.000 euro lunar pentru inceput. Pe langa remuneratia consistenta, peste medie in tara noastra, un angajat IT beneficiaza si de scutirea de la plata impozitului de catre unii angajatori, informeaza Jurnalul.ro.


Ducem lipsa de specialisti

Salariile se datoreaza si faptului ca numarul specialistilor nu este suficient de mare pe cat au nevoie companiile in acest moment. Acest lucru vine ca urmare a plecarii unui numar mare de specialisti IT buni peste hotare, motivati de companiile multinationale, inca din facultate.

"In acest moment, universitatile nu au forta necesara, numarul de cadre didactice si nici sali adecvate. Nu vad nicio rezolvare in urmatorii ani. Invatamantul superior nu poate sa scoata absolventi pe cat ar dori piata in domeniul calculatoarelor si automaticii”, a declarat liderul Alma Mater, Anton Hadar, potrivit sursei citate.

Andreea Catan
Foto: synergyatwork.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00