ADMITERE FACULTATE 2015: S-a afisat numarul de locuri la UNATC
3/36918
calendar_month 29 Iun 2015, 00:00
Forfota cu examenul de bacalaureat si admiterea la facultate a inceput. Universitatile si-au actualizat paginile de internet cu informatiile necesare admiterii pentru anul universitar 2015/2016.

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti a publicat cifra de scolarizare pentru admiterea la Facultatea de Film si Facultatea de Teatru. Admiterea pentru ocuparea locurilor se va desfasura la inceputul de toamna, inscrierile avand loc intre 1-4 septmebrie 2015.

ADMITERE FACULTATE 2015. Acte necesare inscriere

1. un dosar plic;
2. cerere tip de inscriere (unde se vor mentiona, sub semnatura proprie, toate datele solicitate de formular);
3. diploma de bacalaureat (sau echivalenta acesteia) in original sau adeverinta eliberata de liceu pentru absolventii promotiei 2015 (in care se mentioneaza media generala de la bacalaureat, notele obtinute la probele sustinute si mediile obtinute in anii de liceu);
In cazul in care candidatul s-a inscris la o alta facultate, in locul diplomei de bacalaureat (sau adeverintei - dupa caz) va anexa o copie legalizata a acesteia si copia legitimatiei de inscriere la concurs la prima facultate, autentificata, dupa original, de catre secretariatul la care s-a facut inscrierea.
4. certificatul de nastere, in copie legalizata;
5. adeverinta medicala tip (eliberata de medicul de familie din care sa rezulte ca este apt pentru inscrierea la facultate);
Candidatii pentru specializarea “Cinematografie, fotografie, media (Imagine de film si T.V.)”, vor efectua suplimentar, la orice medic specialist, un control oftalmologic, al carui rezultat va figura pe adeverinta medicala, cu mentiunea “apt - Imagine”.
6. adeverinta din care sa rezulte calitatea de student (pentru studentii care urmeaza o a doua specializare); cu mentiunea : scolarizat pe taxa sau buget;
7. diploma de licenta sau diploma echivalenta cu aceasta in original (dupa caz);
8. 5 fotografii tip B.I.;
9. B.I./C.I. si copie;
10. chitanta de achitare a taxei de inscriere la concurs.

Candidatii de la specializarile “Artele spectacolului - Actorie” si “Artele spectacolului - Papusi - Marionete”, vor trebui sa prezinte si rezultatele examenului medical O.R.L., pe care Il pot efectua la orice medic specialist.

Candidatii pentru specializarea “Cinematografie, fotografie, media (Imagine de film si T.V.)”, vor efectua suplimentar, la orice medic specialist, un control oftalmologic, al carui rezultat va figura pe adeverinta medicala, cu mentiunea “apt - Imagine”.

Cifra de scolarizare aprobata pentru anul universitar 2015/2016 este de 171 de locuri pe toata universitatea, repartizata astfel:
  • Facultatea de Teatru: 96 locuri la buget, 14 locuri la taxa
  • Facultatea de Film: 57 locuri la buget, 4 la taxa

Modalitatea de admitere difera in functie de specializarea aleasa, iar pentru a afla cum se va desfasura cooncursul click pe Facultatea de Teatru si pe Facultatea de Film. Taxa de admitere la facultate este de 300 lei, indiferent de specializare.

Andreea Catan
Foto: UNATC