studentie.ro  » universitar » admitere » Admitere facultate 2015: Se schimba metodologia la facultatile de medicina si medicina dentara

Admitere facultate 2015: Se schimba metodologia la facultatile de medicina si medicina dentara

Publicat: 18 Nov 2014 | Vizualizari: 2015

Incepand cu sesiunea de admitere din iulie si septembrie 2015, vor avea loc modificari ale metodologiei de admitere, la propunerea Consiliilor facultatilor, cu aprobarea Consiliului de Administratie si a Senatului Universitatii "Ovidius" din Constanta, pentru Facultatea de Medicina si Facultatea de Medicina Dentara.

Modalitatea de admitere la Facultatea de Medicina aduce nou anul viitor disciplina Fizica, ce poate fi aleasa pentru sustinerea probei scrise. In 2014, testul grila a continut intrebari din Biologie, intr-o pondere de 75%, si Chimie organica, in proportie de 25%. Pentru anul 2015, proportiile raman identice, insa candidatii vor avea voie sa aleaga intre Chimie organica si Fizica.

Pentru celelalte specializari ale Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii "Ovidius" din Constanta, metodologia ramane aceeasi.

Mesajul tinerilor romani din diaspora dupa alegerile de duminica: „Victorie pentru democratie, victorie pentru Romania!”

In ceea ce priveste Facultatea de Medicina Dentara, specializarea Medicina Dentara, candidatii vor avea o proba scrisa cu intrebari grila din Biologie si Chimie organica sau Fizica, spre deosebire de sesiunea din iulie 2014, cand nu puteau sa faca aceasta alegere. La specializarea Tehnica Dentara, va creste ponderea mediei de la bacalaureat, de la 20% la 50%, iar proba de aptitudini va reprezenta 50% din media finala de admitere fata de 80% cat a fost in iulie 2014.

Subiectele pentru admiterea 2015 vor fi facute publice in urmatoarea perioada pe site-ul universitatii.

Andreea Catan
Foto: constantacity.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00