studentie.ro  » universitar » admitere » ADMITERE FACULTATE 2015: Top 5 universitati mari unde se intra pe dosar

ADMITERE FACULTATE 2015: Top 5 universitati mari unde se intra pe dosar

Publicat: 15 Iul 2015 | Vizualizari: 4000

Inscrierile la admiterea la facultate sunt in toi. Desi tot mai multe universitati au trecut de la examen de admitere la concurs pe baza de dosar, ghiseele de inscriere nu sunt atat de aglomerate pe cate se asteapta. Acest lucru previzioneaza un numar tot mai scazut de absolventi de facultate pe viitor.

Pentru a atrage cat mai multi candidati la admitere, facultatile apeleaza an de an la tehnici noi: unele au introdus specializari noi, altele au inlocuit examenul cu dosarul sau au organizat sesiuni de pre-admitere. Studentie.ro iti prezinta in continuare 10 universitati de renume din Romania unde se intra pe baza de dosar:

Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava

Exceptie fac Facultatea de Educatie Fizica si Sport, unde candidatii vor sustine un test de aptitudini fizice, si Facultatea de Stiinte ale Educatiei, unde admiterea presupune o proba eliminatorie de testare a cunostintelor si capacitatilor cognitive si a aptitudinilor vocationale, notata cu admis/respins.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara

Departajarea candidatilor se va face pe baza mediei de la bacalaureat. Departajarea candidatilor cu aceeasi medie de bacalaureat se va face luand in considerare nota cea mai mare la limba romana (scris) si apoi, daca se impune, matematica (scris).

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti

Admiterea la studiile universitare de licenta cu frecventa se face prin concurs, pe baza rezultatelor obtinute de candidati la examenul de bacalaureat si se organizeaza pe facultati, iar in cadrul facultatilor pe domenii de studii de licenta.

Media generala de admitere, se calculeaza ca medie ponderata astfel:
- 70% media de la bacalaureat
- 30% nota/media aritmetica la alegerea candidatului la una din probele de bacalaureat: limba romana/limba matern, matematica, chimie, biologie, geografie.

Universitatea Politehnica din Timisoara

Admiterea se realizeaza pe baza de concurs de dosare unde media de admitere este echivalenta cu media examenului de bacalaureat, exceptie facand Facultatea de Arhitectura, unde se va lua in calcul si nota probei de concurs "Desen tehnic si liber" si Facultatea de Automatica si Calculatoare, unde se va in considerare si nota de la proba "Matematica".

Academia de Studii Economice din Bucuresti

Admiterea la studiile universitare de licenta, organizate la forma de invatamant cu frecventa, se face prin concurs, pe baza mediei obtinute la examenul de bacalaureat.

Ierarhizarea candidatilor, care au obtinut calificativul admis la eseul motivational, se face in functie de media de bacalaureat si in ordinea optiunilor precizate de candidat in fisa de inscriere. Un candidat va fi admis la o singura facultate, la un singur program de studii si la o singura forma de finantare, indiferent de numarul optiunilor sale.

In cazul in care exista mai multi candidati cu media generala de admitere egala cu cea a ultimului loc repartizat la buget sau, respectiv, la taxa, acestia sunt departajati aplicandu-se, in ordine, urmatoarele criterii:
- media anilor de studii de liceu;
- nota obtinuta la proba scrisa la limba si literatura romana/materna de la examenul de bacalaureat.

Citeste si
ADMITERE FACULTATE 2015: Ce strategii adopta universitatile pentru a atrage studenti?
ADMITERE FACULTATE 2015: Situatia inscrierilor dupa prima zi la UBB Cluj-Napoca
ADMITERE MEDICINA 2015: Concurenta si anul acesta la universitatile de medicina


Andreea Catan
Foto: aoneassignment.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00