studentie.ro  »  Universitar  »  Admitere  »  Admitere facultate: Care sunt cele mai cautate facultati din Bucuresti

Admitere facultate: Care sunt cele mai cautate facultati din Bucuresti

1/190014
calendar_month 16 Feb 2015, 00:00
A inceput deja goana dupa informatiile despre admiterea la facultate. Mai multe universitati din tara si-au publicat regulamentele de admitere pentru sesiunea de anul acesta din vara.

Daca esti pasionat de georgrafie si vrei sa urmezi cursurile unei facultati in domeniu, trebuie sa stii ca aceasta a fost cea mai cautata facultate din Bucuresti la admiterea din 2014, mai exact 8.66 candidati pe loc, in cadrul Universitatii din Bucuresti. Cele mai cautate specializari din cadrul facultatii au fost Planificare teritoriala, 11.27 candidati pe loc si Hidrologie si Meteorologie, cu 11.22 candidati pe loc.

A doua cea mai cautata facultate din Bucuresti a fost Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, tot de la Universitate, unde s-au inregistrat 7.58 candidati pe loc, urmata de Facultatea de Cibernetica, specializarea Informatica economica, din cadrul Academiei de Studii Economice, cu 7.47 candidati pentru un loc.

Concurenta mare s-a inregsitrat si la Facultatea de Administratie si Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor, din cadrul Universitatii din Bucuresti, cu 6.69 candidati pe loc, clasandu-se astfel pe locul 4 in topul facultatilor cu cei mai multi inscrisi la admiterea din 2014. Pe locul 5, se situeaza tot Facultatea de Cibernetica, din cadrul ASE, de data aceasta cu specializarea Cibernetica economica, unde s-au inregistrat 6.56 candidati pe loc.

Urmatoarele facultati din Bucuresti ca si numar de inscrisi sunt:
  • Facultatea de Inginerie Medicala, din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, cu 6.5 candidati pe loc
  • Facultatea de Management, din cadrul SNSPA, cu 5 candidati pe loc
  • Facultatea de Biologie, din cadrul Universitatii din Bucuresti, cu 4.7 candidati pe loc
  • Facultatea de Drept, din cadrul Universitatii din Bucuresti, cu 4.65 candidati pe loc
  • Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor, din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, cu 4.6 candidati pe loc, potrivit Mediafax.

Cel mai putin cautate facultati din Bucuresti au fost cele cu predare in limba engleza, unde concurenta a fost de sub 1 candidat pe loc.

Andreea Catan
Foto: Tvr.ro