studentie.ro  » universitar » admitere » Admitere facultate: Esti olimpic, intri la buget fara examen

Admitere facultate: Esti olimpic, intri la buget fara examen

Publicat: 07 Mai 2015 | Vizualizari: 940

Este noul proiect de lege adoptat de Senat care permite elevilor de liceu olimpici sa intre la facultate fara examen, pe locurile finantate de la bugetul de stat.

ADMITERE FACULTATE 2015.Aceasta masura se adreseaza elevilor care au participat la olimipiade internationale recunoascute de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si au obtinut unul din premiile I, II sau III sau mentiune. Pentru a fi implementat, proiectul de lege are nevoie de promulgare din partea presedintelui Klaus Iohannis.

"In Romania este cunoscut faptul ca numarul tinerilor care nu isi pot continua studiile de licenta este ridicat, deoarece nu au posibilitati de finantare, chiar daca acestia au obtinut performante la olimpiadele scolare si/sau alte concursuri nationale sau internationale in perioada studiilor liceale. Aceasta initiativa de implementare a unui program national de acordare de facilitati si conditii speciale acestor tineri in toate institutiile de invatamant superior, respectiv dreptul de a se inscrie, fara sustinerea concursului de admitere, pe locuri finantate de la buget, este considerata necesara si vine in ajutorul tinerilor cu potential de a ajunge adevarate valori ale Romaniei", scrie initiatorul proiectului in expunerea de motive, potrivit Avocatnet.ro

In prezent, admiterea la facultateolimpicilor pe locuri bugetate in univeristati presupune conditii speciale sau facilitati stabilite de fiecare universitate in parte.

Andreea Catan
Foto: truck-fail.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-16 00:00:00